Lokalt

Mand efterlyses - forsøgte at tænde ild til mark med 'maskine'

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

En ukendt gerningsmand har bygget en såkaldt brandmaskine og forsøgt at antænde en mark i Lystrup ved Faxe. Politiet søger vidner til hændelsen.

En ukendt gerningsmand har forsøgt at sætte ild til en mark i Lystrup nord for Faxe.

- Man har forsøgt at sætte ild marken med en brandmaskine, som man har smidt ind i kornmarken, siger vagthavende ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han vil ikke komme nærmere ind på, hvad brandmaskinen består af, men han forklarer, at den er bygget op, så den først antænder, efter gerningsmanden har forladt gerningsstedet.

Knallertkører slukkede flammerne

Marken på Atterupvej tilhører Lystrup og Jomfruens Egede Godser. Godsejer Joachim Moltke forklarer, at det var en tilfældig forbipasserende, der opdagede branden.

- En bilist ser flammerne, og mens han ringer 112, kommer der en knallertkører forbi, der havde nogle flasker vand i en køletaske, som han bruger til at slukke ilden. 

Da brandvæsnet ankommer er branden så godt som slukket, men brandvæsnet mistænker, at branden er påsat og kontakter derfor politiet.

- Vi har sikret nogle ting derude fra, som vi nu skal have undersøgt nærmere, siger vagthavende og understreger, at der blev set med stor alvor på sagen:

- Det er et stort sted med meget korn og tør beplantning, og var man rigtig uheldig, så ville det ikke kun være det, der røg, men så ville det også gå ud over de huse, der ligger derude, så det ser vi meget alvorligt på.

Kunne være gået helt galt

På godset er man dybt rystede over dagens hændelse.

- Vi tænker, det kan ikke passe at folk er så hensynsløse. En ting er, at det kan gå ud over høsten, men vi kan jo ikke styre ilden i de her tørre tider, så i værste fald kan det jo gå ud over både mennesker og dyr. 

Politiet vil meget gerne i kontakt med den knallertkører, der var med til at slukke branden, og samtidig vil de gerne i kontakt med alle, der har befundet sig på vejen omkring klokken 15.20.

Ifølge politiet har der ikke været lignende forsøg på bevidst at antænde en brand i en mark. Og på godset håber man, at det var en engangsforseelse.

- Jeg håber, alle i nærområdet vil holde ekstra øje den kommende tid, hvis de oplever en mærkelig adfærd i markerne eller i skovkanten. Det er så tørt, så vi kan sagtens få en lignende situation, som den vi ser i Sverige, siger godsejeren.