Lokalt

Kæmper mod Hjem-Is: Klokken må ikke ringe, mens bilen kører

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Hunden Tilde gemmer sig, når den hører lyden af Hjem-Is-klokken. Det har fået hendes ejer til at tage affære.

Jens Fahrendorff fra Ikast har fået nok.

Lyden af Hjem-Is-bilens klokke skræmmer hans hund Tilde fra vid og sans, og her i sommeren kommer den forbi oftere end normalt.

Derfor kæmper han for at komme problemet til livs.

- Hjem-Is-klokken skal væk, siger han bestemt.

Han er endt med at gå til Færdselsstyrelsen, og der har han fundet ud af, at klokken rent faktisk er ulovlig, hvis den bliver brugt, mens bilen kører.

- En klokke, der sidder på bilen, når denne kører, er ikke i overensstemmelse med lovgivningen. Formålet med lovgivningen er at sikre et højt fædselssikkerhedsniveau, og at signaler kun skal bruges i trafikken, hvis der er fare på færde, skriver Færdselsstyrelsen blandt andet til Jens Fahrendroff.

Færdselsstyrelsen slår fast, at det er lovligt for Hjem-Is at bruge klokken, når bilen holder stille på et sted, hvor det på forhånd er meldt ud, at den kommer, men det altså er ulovligt, hvis klokken ringer, mens bilen kører.

Jens Fahrendorff har lavet flere optagelser af Hjem-Is-bilen, mens den kører og klokken ringer.

- Lovovertrædelser er lovovertrædelser. Efter min mening, så må man forsøge på at få hånd om de lovovertrædelser, der er, siger han. 

Har forsøgt alt

Det var ikke Jens Fahrendorffs første indskydelse at kontakte politiet.

Lovovertrædelser er lovovertrædelser. Efter min mening, så må man forsøge på at få hånd om de lovovertrædelser, der er

Jens Fahrendorff, folkepensionist, Ikast

Først forsøgte han at planlægge gåture, når bilen kom. Så bad han Hjem-Is om hjælp med problemet, fik en hundetræner og snakkede med nogle af chaufførerne, men lige lidt hjalp det.

Til sidst kontaktede han så Midt- og Vestjyllands Politi. De har i et brev bekræftet Færdselsstyrelsens konklusion om, at det ikke er lovligt, hvis Hjem-Is bruger klokken, mens de kører. De har dog ikke planer om at gå specielt efter Hjem-Is-bilerne.

- Politiet har mange opgaver i det daglige og skriver de ulovligheder, vi støder på ude i trafikken. Vi er også opmærksomme på denne type sager og behandler dem på samme måde, som for eksempel unødvendig brug af horn, skriver de og fortsætter:

- Færdselspolitiet kører ikke målrettet på disse sager. Vi har pt fokus på spiritus, uopmærksomhed og selvfølgelig generel trafiksikkerhed. Herfra har vi ikke i sinde at rette henvendelse til Hjem-Is, i det det er chaufførens ansvar at føre køretøjet på lovlig vis og også denne, vi kan udstede bøder til.”

TV MIDTVEST har forsøgt at få en kommentar fra Hjem-Is, men de er i skrivende stund ikke vendt tilbage.

Jens Fahrendorffs kamp er ikke ligefrem populær. Hør ham læse kommentarer op fra Ekstra Bladets kommentarspor her. Video: TV Midtvest