Lokalt

Kravlede ind til løverne i zoo to gange - nu er manden fundet

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Fyns Politi har fundet den 33-årige mand, der i søndags kravlede op i hegnet ind til løverne i Odense Zoo.

En mand med bar overkrop sprang kort efter middag søndag op i hegnet ind til løverne i Odense Zoo.

Fyns Politi har nu fundet frem til manden, der har erkendt, at det var ham, der kravlede op i hegnet. Derudover har manden fortalt, at han har gjort det yderligere én gang.

Det forklarer Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Vi fik kontakt med ham torsdag over middag. Han har erkendt at være kravlet ind til løverne to gange. Den 8. juli, som var meget omtalt, men også om natten den 29. juni. Den episode kender vi kun fra hans egen forklaring, siger politikommissær Leon Sørensen til fyens.dk.

Manden, der er fra København, men har relationer til Odense, kravlede søndag omkring klokken 13.30 over hegnet og ind til løveområdet, så det eneste, der adskilte ham fra dyrene, var et hegn. Men det holdt ikke manden tilbage. 

Også det hegn klatrede han op i, og så begyndte han at smide pølser ned til rovdyrene. 

Intet motiv

Kort tid efter kravlede manden ned for øjnene af de mange chokerede tilskuere og løb væk igen ad samme vej, som han var ankommet fra.

- Selv om vi har afhørt manden, så er det fortsat uklart, hvorfor han ville ind til løverne. Han har ikke kunnet give os noget motiv i forbindelse med afhøringerne, fortæller politikommissæren til fyens.dk.

Episoden har fået Odense Zoo til at skrue op for sikkerheden omkring løverne. Men hvad de helt præcis vil gøre, ønsker de ikke at oplyse til TV 2/Fyn.

- For at undgå, at folk får gode idéer, vil vi ikke sige, hvordan vi skærper sikkerheden, siger Ninna Collatz Christensen.

Løvehegnet er i forvejen godkendt af både politi og fagfolk.