Falsk betjent klippede armbånd på Roskilde - nu har han meldt sig selv

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Under dække af at være betjent har en person stjålet armbånd fra festivalgæster. Det har han nu fortrudt.

I løbet af onsdag fik politiet flere henvendelser fra festivalgæster, der har fået klippet sit festivalarmbånd over af en mand, der udgav sig for at være en civilklædt politibetjent eller festivalsikkerhedsmedarbejder.

Flere vidner så bedrageren i selskab med en anden person. 

Han plantede noget, der mindede om stoffer på festivalgæsterne, som han visiterede. Herefter klippede han deres armbånd og forsvandt. 

Heldigvis er der dog godt nyt, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Fik smidt sine ofre ud af festivalen

Bedrageren - en 25-årig mand fra Næstved - har nemlig meldt sig selv, efter at politiet og TV 2 Lorry gik ud med historien. 

På politistationen i Roskilde har han erkendt, at han tirsdag aften og natten til onsdag over for andre festivalgæster har udgivet sig for at være politimand og festivalmedarbejder både alene og sammen med en ven. 

Cirka 10 festivalgæster er blevet ofre for svindelnummeret. 

Efter at deres armbånd var stjålet, henledte den 25-årige de rigtige vagter på ofrene, så de blev bortvist for ikke at have armbånd på. 

Armbånd blev ikke solgt videre

Midt- og Vestsjællands Politi gik ud fra, at svindelnummeret var tiltænkt videresalg af armbånd til den totalt udsolgte Roskilde Festival. 

Ifølge den 25-åriges egen forklaring, så smed de dog alle armbåndene i skraldespanden. 

- Ja, det viser sig, at de faktisk bare har smidt dem væk. Vi havde ellers den teori, at de skulle sælges, for ellers ville det da være helt tåbeligt, siger Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig for Midt- og Vestsjællands Politi, til TV 2 Lorry. 

Den 25-årige er nu sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om uberettiget udøvelse af offentlig myndighed ved at udgive sig om civil politimand og/eller festival-sikkerhedsvagt.

Bed altid om at se politiskilt

Hvilken straf han står til, er dog endnu ikke helt klart:

- Udover at han kan blive dømt for tyveri, så kan han også blive dømt at udgive sig for at være falsk myndighed. Men vi skal lige have overblik over, præcis hvor mange sager det drejer sig om, siger Carsten Andersen. 

Politiet forsøger nu at få identificeret medgerningsmanden, så han også kan blive afhørt om sin rolle i sagen. 

Opfordringen lyder, at man altid skal bede politiet om at vise sit politiskilt, hvis man bliver opsøgt. Det er grønt med sort tekst og billed-ID.