Får 100 gæster til grillmiddag i aften - men grillen må ikke tændes

16x9
Grillen er klar, men der bliver ikke tændt op i den i aften. Foto: Privatfoto

I samarbejde med TV Midtvest

Indehaveren af en café er frustreret. Beredskabet vil ikke give aftenens grillarrangement dispensation.

Mado Sarajcic har mere end almindeligt travlt, for i aften skal han servere grillmad for omkring 100 mennesker. Og det helt uden at tænde op for grillen.

Han er indehaver af Café John Wayne ved Vejlby Klit, og grillarrangementet har de sidste fire år været en fast tradition.

- Vi har lavet reklame og omkring 70 mennesker har booket bord. Hvert år plejer der at komme mindst 100, fortæller Mado Sarajcic.

Men i år bliver det anderledes. Der er nemlig afbrændingsforbud i hele landet, hvilket betyder, at grillen ikke må tændes. Derfor forsøgte Mado Sarajcic at få dispensation fra beredskabet.

- Jeg ringede og spurgte om det var muligt, for vi kan ikke aflyse. Men de var afvisende og fortalte, at det kunne ikke lade sig gøre, siger caféindehaveren.

Mado Sarajcic mener ikke, at der er risiko ved at tænde op i grillen ved hans restaurant.
Mado Sarajcic mener ikke, at der er risiko ved at tænde op i grillen ved hans restaurant. Foto: Privatfoto

Ingen dispensation

TV MIDTVEST har været i kontakt med Nordvestjyllands Brandvæsen, og de fortæller, at de ikke har givet dispensation til nogen.

- Vi giver ikke dispensation. Det gør vi ikke af den simple grund, at vi ikke kan styre det, hvis vi begynder på det, fortæller beredskabsinspektør Per Jakobsen.

Det preller dog af på Mado Sarajcic.

- Det nemmeste er at sige nej. Hvis vi alle sammen siger sådan, så vil Danmark gå helt i stå. Hvad skal jeg så gøre? Der er slet ingen risiko her. Jeg har en vandslange tæt på og alting, siger han.

Hans plan er nu, at han stadig vil forsøge at gennemføre arrangementet med mad, som han har tilberedt i køkkenet. Derfor haster han videre fra interviewet.

- Jeg må forsøge at gøre det så godt jeg kan. Det bliver jeg nødt til. Folk kan godt forstå, at det er på grund af forbuddet, men problemet er, at jeg ikke er sikker på, at jeg kan levere varen, siger Mado Sarajcic.