Lokalt

Vanvidsbilist dømt for hensynsløst at køre kvinde ihjel

22-årig mand skal i fængsel efter han i januar påkørte og dræbte en 68-årig kvinde i Silkeborg. Peter Erfurt, 24-7news
TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

22-årig mand fra Skive skal i fængsel i tre år for en lang række lovovertrædelser.

Den 22-årige skibonit, Ahmed Ali Ahmed (tidligere Ahmed Ferchichi) blev onsdag idømt 3 års fængsel ved retten i Viborg. Bag dommen gemmer sig en lang række færdsels- og narkotikaforseelser. Centralt i sagen er trafikdrabet på en 68-årig kvinde.  

Den 22-årige skibonit er desuden idømt en bøde på 12.750 kroner og har fået frakendt kørekortet i seks år og seks måneder. Ahmed Ali Ahmed har taget 14 dages betænkningstid, til at overveje om dommen skal ankes. 

Den 19. januar 2018 påkørte Ahmed Ali Ahmed en 68-årig kvinde i Silkeborg. Dommeren og domsmændene i Viborg lagde onsdag til grund for dommen, at han havde kørt mindst 115 kilometer i timer, da han ramte kvinden, imens hun var ved at krydse Viborgvej.

Sagen kort

Narko, vold, hasarderet kørsel og trafikdrab. Alt sammen voldsomme forseelser, som den 22-årige Ahmed Ali Ahmed (tidligere Ahmed Ferchichi) fra Skive skal i fængsel for.

Den juridiske kerne i sagens alvorligste anklagepunkt, det uagtsommme manddrab på den 68-årige kvinde, har undervejs været, hvorvidt den 22-årige udviste hensynsløs adfærd, eller om sagen blot drejede sig om et uagtsomt manddrab. 

Anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi, Camilla Berg, har undervejs fastholdt, at det var en skærpende omstændighed i sagen, at Ahmed Ali Ahmed (tidligere Ahmed Ferchichi)

"...på en særlig hensynsløs måde og under tilsidesættelse af væsentlige hensyn til trafiksikkerheden", påkørte og dræbte den 68-årige kvinde, som der står i anklageskriftet.  

I dommen lyder det, at den 22-årige har kørt bil på en grov og særlig hensynsløs måde. 

Imens sagen er blevet behandlet i retssystemet har den 22-årige ændret navn fra Ahmed Ferchichi til Ahmed Ali Ahmed. 

22-årig mand fra Skive skal i fængsel i 3 år for en lang række lovovertrædelser. Blandt andet hensynsløs kørsel, da han påkørte og dræbte en 68-årig kvinde. Video: TV Midtvest

Anklageren havde forlanget en ubetinget fængselsstraf på mellem tre år og tre måneder og tre år og seks måneder. 

Fik lagt gammel dom oveni

Ahmed Ali Ahmed er tidligere dømt i en sag om grov vold og afpresning. Her blev han idømt to år og ni måneders fængsel, men blev prøveløsladt før tid. Da han ramte og dræbte den 68-årige kvinde var han stadigvæk i prøveløsladelsesperioden. 

Fra den dom manglede Ahmed Ali Ahmed at afsone 334 dage, som blev lagt til dommen onsdag.  

Her er de væsentligste punkter i politiets anklageskrift

  • Januar 2018 – Ramte og dræbte en 68-årig kvinde med 105 kilometer i timen i Silkeborg. Han flygtede efterfølgende fra gerningsstedet. 
  • December 2017 – Kastede flasker og glas mod to mænd og en kvinde på Bar-Mix i Viborg. Alle tre fik skader i ansigtet. 
  • December 2017 – Taget med en 10 centimeter lang halskniv på sig. 
  • September 2017 – Taget for at hensynsløs kørsel på Skivevej i Herning Kommune. Manden overhalede 10-15 biler på en strækning over otte kilometer uden at sikre sig, at han ikke var til fare for sine omgivelser. 
  • September 2017 - Kørte 147 kilometer i timen på Skivevej mod Møldrup i en zone, hvor hastighedsgrænsen er på 80 kilometer i timen. 
  • Januar 2017 – Kørte hasarderet og i narkopåvirket tilstand i gågaden i Skive. Han nægtede at stoppe, da politiet ankom.Er siden 2016 blevet taget adskillige gange for narkokørsel og for at være i besiddelse af narko. 
  • Er siden 2016 blevet taget fem gange for at køre uden kørekort. I det ene af tilfældene var det på motorcykel. Har fusket med sit kørekort på rådhuset i Skive. Har desuden kørt uden sele og talt i håndholdt mobiltelefon bag rattet.
Det var her på Viborgvej i Silkeborg, den 68-årige kvinde mistede livet.