Lokalt

Blev mobbet som barn - nu viser han og andre den naturlige mandekrop frem

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Dennis Doggy er blevet mobbet for sit udseende hele sin barndom. Men nu vil han have de uperfekte mandekroppe frem i rampelyset og hylde dem.

Som barn var han rødhåret, tyk og havde briller - et perfekt mobbeoffer, som han selv kalder det. Men efter mange år med mobning, hylder Dennis Doggy fra Vammen nu de uperfekte mandekroppe ved at få taget billeder af dem.

- Jeg kan se på dem, der er med i mine shoots, at de får det bedre. Så jeg ved, at jeg gør en lille forskel, siger Dennis Doggy.

Den hårde barndom var til tider præget af selvmordstanker, fordi Dennis blev drillet med sit udseende. Men sådan har han det ikke længere. Nu hjælper han andre, som ser ud som ham selv.

- Der er megen nøgenheds- og kropsforskrækkelse. Man ser på plakater, på siden af busserne og så videre, at man skal se perfekt ud. Så er det klart, at det er det, vi spejler os i, siger han.

Photoshoot skal sætte fokus på almindelige kroppe

Det er lykkes Dennis at samlet en flok frivillige modeller og fotografer til photoshoot på Borgvold i Viborg. Alle har de uperfekte og almindelige mandekroppe, og de skal nu frem i rampelyset.

Jeg synes, det er forfærdeligt, at børn går og tænker på, om de ser forkerte ud - er det ikke meningen, de bare skal gå og lege på legepladsen?

Dennis Doggy

- Jeg synes, det er forfærdeligt, at børn går og tænker på, om de ser forkerte ud - er det ikke meningen, de bare skal gå og lege på legepladsen, siger Dennis Doggy.

Marie Skårup er en af dem, der har meldt sig til photoshootet via Dennis’ facebookside. Her søgte han efter frivillige modeller, som ville være med.

- De seneste par år har der været meget fokus på kvinder og kvinders kroppe, og deres frigørelser fra den skam der kan være forbundet med kroppen. Men jeg synes, det er forfriskende, at der er en mand, der også tør stille sig frem og sige, at mænd også kan ligge under for de der forkvaklede kropsidealer, som vi ser i dag, siger Marie Skårup.

De færdige billeder vil Dennis vise på forskellige sociale medier - blandt andet Instragram -  for at dele dem med så mange som muligt. Håbet er, at flere vil få den selvtillid, han har fået. 

- Når jeg er blevet mobbet hele mit liv med, at jeg er overvægtig, så er det meget grænseoverskridende at vise det hele og sige ”se her, her står jeg som en kæmpestor bamse helt nøgen – værsgo”. Og det kræver ekstremt meget selvværd og selvtillid, siger Dennis Doggy.