Lokalt

Manden her kan huske alle VM-resultater - nogensinde

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Rico Carlsen kan huske resultaterne fra alle de VM-kampe, der nogensinde er spillet.

De fleste kan huske, hvordan det gik, da Danmark spillede mod Australien torsdag.

Mange kan sikkert også huske, at Danmark bankede Uruguay ud af banen 6-1 i Mexico i 1986. Nogle kan måske huske, da Ebbe Sand blev skiftet ind og scorede et af VM-historiens hurtigste mål i 1998 mod Nigeria.

Men det er de færreste, der kan huske lige så mange VM-resultater som Rico Carlsen.

- I talende stund er det godt 850 kampe, siger Rico Carlsen.

Selv VM-kampe fra lang tid før, Rico Carlsen blev født, kan han huske resultaterne på. Ved VM i 1930 kan han huske resultaterne fra både de indledende kampe og slutspillet.

Det er noget, som hele verden har til fælles, og jeg synes, det er fedt, når man er fælles om noget

Rico Carlsen, Fuglebjerg

- I finalen mellem Uruguay og Argentina blev det 4-2 til Uruguay, siger han.

Begyndte som 10-årig

Det første VM, som Rico Carlsen husker, var i 1982.

- Det foregik i Spanien, og jeg syntes, at det var fascinerende. Jeg øvede mig på resultaterne fra alle kampe, og jeg begyndte også at interessere mig for, hvordan det var gået med kampene til andre verdensmesterskaber, siger han.

- Da jeg så var 12 år, kunne jeg de fleste resultater i hovedet.

Artiklen fortsætter under billedet.

VM-klæbehjerne

VM-interessen har han aldrig sluppet. Han samler på avisudklip, blade og bøger om VM, og siden starten af 1990’erne har han optaget alle kampe på VHS-bånd og DVD. I 2002 var han desuden en tur i Korea for at se Danmark spille mod Frankrig.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Jeg gør ikke noget særligt for at kunne huske resultaterne. Når det er VM-kampe, så kan jeg bare huske dem, siger Rico Carlsen.

Til hverdag er han folkeskolelærer, og han sidder i byrådet i Næstved Kommune for Venstre. Men det er kun, når det kommer til fodboldresultater, at Rico Carlsen er exceptionelt god til at huske.

- Om jeg har klæbehjerne? Når det kommer til VM, så ja, men når det kommer til alt andet, er det et nej, desværre, siger han.

Alle er fælles om fodbold

Nu hvor VM er på sit højeste, har Rico Carlsen pyntet sit hus op med flag og maskotter fra forskellige verdensmesterskaber. Han ser også de fleste kampe.

- I klubfodbold kan klubberne købe sig til et godt hold. Det kan man ikke, når det gælder landshold. Det kan jeg godt lide, siger han.

Men hans fascination af VM kommer især fra den stemning, der opstår, så længe slutrunden står på.

- I Afrika går de vildt op i det. I Sydamerika og Europa, går de op i det. Det er noget, som hele verden har til fælles, og jeg synes, det er fedt, når man er fælles om noget, siger Rico Carlsen.

Selv om han allerhelst så Danmark stå øverst på podiet i Rusland, når VM slutter, spår han ikke landsholdet de store chancer.

- Jeg håber, at vi når til ottendedelsfinalen, men jeg kunne godt forestille mig, at Argentina vinder det hele, siger han.