Lokalt

Tøjhusmuseet skifter navn

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Det skal være nemmere for gæster at afkode, hvad museet har at tilbyde. Derfor skifter Tøjhusmuseet skifter nu navn.

Den første juli er det slut med at på gå Tøjhusmuseet.

Det kendte kulturhistoriske specialmuseum for dansk våben- og krigshistorie har nemlig valgt at skifte navn til 'Krigsmuseet'.

Det oplyser Nationalmuseet, som Tøjhusmuseet er en del af, i en pressemeddelelse.

Navneændringen skyldes, at der er i museumsverdenen er hård kamp om gæsterne, som dagligt bliver bombarderet med nye kulturtilbud.

Derfor er det vigtigt som gæst hurtigt at kunne afkode, hvad et museum har at tilbyde. Og det er svært, når navnet består af gamle, uforståelige ord som ’tøjhus’, som vi ikke længere bruger, lyder det i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Tøjhusmuseet får hug af ombudsmanden

Nyt navn, ny vej

Udover et mere tidssvarende navn, er navneskiftet også startskuddet til en ny strategi hos Tøjhusmusset, hvor der fremover skal være mere fokus på, hvordan krig påvirker mennesker. Det være sig soldater, udsendte gennem NGO’er eller den befolkning, der lever midt i det.

Tøjhusmuseet

  • Et tøjhus er et våbenkammer
  • Museet ligger i Christian 4.s gamle tøjhus fra 1604
  • Museet har heddet Tøjhusmuseet siden 1928
  • Kanonhallen er med sine ca. 160 meter Nordeuropas længste hvælvede hal
  • Museet blev i 2014 en del af Nationalmuseet
  • Knapt 80.000 gæster besøger museet årligt
  • Krigsmuseet arrangerer også rundvisninger i Skibene på Holmen (skibe fra den kolde krig) og i samlingen af tungt materiel i Hangar 46 ved Flyvestation Værløse

- Krig fylder meget i medierne og dermed også i vores bevidsthed. Med det nye navn og den nye strategi vil vi gøre museet mere nærværende og vedkommende, siger museumschef Jens Carl Kirchmeier-Andersen og fortsætter:

- Vores mål er at sætte fænomenet krig under lup. Hvad er krig, hvorfor opstår krige, og hvad gør det ved mennesker og samfund. Uanset om man har krigen tæt inde på livet, eller den udkæmpes i fjerne egne og opleves på afstand.

LÆS OGSÅ Museum køber 400 år gammel "skinke"

Paneldebat med krigsnørder

Navneforandringen træder i kraft den 1. juli klokken 13, og i den anledning holder museet åbent hus med gratis entré og en lang række aktiviteter. Selve navneskiftet bliver markeret med  "dansk løsen” - tre løse skud med kanon - hvilket vil kunne høres i hele området omkring Slotsholmen.