Lokalt

Campingpladsejer vred over ulovlige parkeringer: - Det er snyd

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Nogle steder overnatter helt op til 70 autocampere hver nat ulovligt. En lokal campingpladsejer mener, at Thisted Kommune gør for lidt.

Det er en torn i øjet på en række campingpladsejere i Hanstholm, at der nat efter nat holder autocampere ulovligt parkeret lige uden for deres pladser - og uden at betale en øre for det.

På nogle af parkeringspladserne overnatter helt op til 70 autocampere hver nat ulovligt, og campingpladsejerne mener, at Thisted Kommune burde gøre mere for at stoppe problemet.

- Det er jo ulovligt. Det er snyd. Det er at snyde på vægten, siger Bent Thodsen, der er ejer af Hanstholm Camping.

Der må jo ikke overnattes. At de så gør det, det er pisse træls.

Bent Thodsen, Hanstholm Camping

I stedet for at betale for en plads hos Bent eller hans kolleger, overnatter autocamperne ved eksempelvis Vigsø Strand, der ligger få kilometer fra Hanstholm Camping. Kommunen har skiltet med, at parkering om natten er ulovligt, men Bent Thodsen mener ikke, at det er nok.

- Man gør ingenting ved det. Man har sat skilte op og ændret parkeringen, så det er ulovligt fra klokken 24 til klokken 6, men udover det, så har man ikke gjort noget som helst. De parkerer der, og det ser man gennem fingre med, siger han.

Thisted Kommune: Det er træls

Problemet er det samme flere steder i Thisted Kommune. TV MIDTVEST har talt med flere campingpladsejere, der fortæller lignende historier. I Agger overnatter eksempelvis helt op til 70 autocampere nogle nætter.

Kommunen erkender, at det er en udfordring.

- Der må jo ikke overnattes. At de så gør det, det er pisse træls. Det er træls for os som kommune også, siger Peter Skriver Nielsen (Socialdemokratiet), næstformand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune.

Klar til at skærpe kontrollen

Problemet med de ulovlige overnatninger er ikke nyt. Helt tilbage i 2011 fortalte TV MIDTVEST om problemer netop i Agger. Siden da er der ikke sket det store, men næstformanden er klar til at se på, om der skal udstedes flere bøder for de ulovlige parkeringer.

- Vi kan ikke lave højere bøder, men man kan skærpe og bede Parkeringskontrol Nord og politiet om at udskrive nogle flere bøder og køre noget mere, siger Peter Skriver Nielsen.

Det er sød musik i ørerne for Bent Thodsen fra Hanstholm Camping.

- I samme sekund kommunen begynder på at overholde den skiltning, der er, og sørger for at få parkeringskontrollen til at komme og give parkeringsbøder, så vil alle inden for de kredse inden for få dage vide, at Thisted Kommune er begyndt at håndhæve det, og så vil det stoppe med det samme, siger Bent Thodsen.

Peter Skriver Nielsen vil tage forslaget om en skærpet indsats på området med til næste budgetforhandling.