Lokalt

Omdiskuteret rasteplads ved Bestseller lukkes - kommune møder kritik

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

En omdiskuteret rasteplads ved Brande bliver nu lukket. Kommunen beskyldes for at ville tækkes Bestseller.

En rasteplads ved Bestsellers Hovedkvarter i Brande har længe været til debat.

Virksomheden ville have rastepladsen lukket, fordi overnattende chauffører og affald ifølge dem skæmmede deres virksomhed. Sidste år valgte kommunen at lukke rastepladsen midlertidigt. Og nu har et flertal i byrådet så valgt at lukke den endegyldigt. Den beslutning møder nu kritik.

- Det er jo tudetosset. Rent økonomisk og rent pragmatisk er det jo tosset at gøre det her, siger Frank Heidemann, der er medlem af byrådet i Ikast-Brande Kommune for Socialdemokratiet.

Han ser hovedrystende til, mens kommunens folk brækker nyanlagt asfalt op på den snart forhenværende rasteplads.

- Nu har vi brugt penge på at etablere en rasteplads. Vi har brugt mange penge på at reetablere den, og nu skal vi så bruge en masse penge på at få den væk igen. Det virker helt grotesk, siger han.

Har længe været et problem

Mens de socialdemokratiske byrådsmedlemmer stemte imod, så har et flertal i byrådet nu sat maskiner til at fjerne rastepladsen endegyldigt. For rastepladsen har længe været et problem, lyder det:

- Vi har haft bøvl med den rasteplads i en årrække. Det har været affald, det har været afføring, og det har været ulovlige parkeringer. Det har vi så taget konsekvensen af nu efter en forsøgsperiode, siger Henrik Engedahl, Venstre, der er formand for teknisk udvalg i Ikast-Brande Kommune.

Lukningen af rastepladsen har allerede tvunget flere over på modsatte side af vejen.

- Det er jo lidt uheldigt, for vi plejer at bruge den, for der er mere ro på den, end der er oppe ved Brande Nord, hvor der holder lastbiler og er masser af trafik. Der er det ikke til at få sovet ud, når det er, siger Kent Haumann Kolding Jensen, der er selvstændig chauffør i Sydjysk Følgevogn & Security.

Bestsellers ønske at lukke rasteplads

Beslutningen om at nedlægge rastepladsen sker efter ønske fra Bestseller. Tøjgiganten med hovedsæde i Brande krævede angiveligt, at den skulle lukkes, hvis virksomheden skulle være med til at betale for kunst i kommunens rundkørsler.

Og på Facebook kritiserer flere kommunen for at være i lommen på Bestseller. Men udvalgsformanden afviser, at kommunen har ligget under for pres.

- Ligesom alle mulige andre borgere og virksomheder gør, så kommer Bestseller og gør os opmærksomme på nogle ting. Det lytter vi til og kigger på tingene. Vi har ikke nogen sag politisk om udsmykning af rundkørsler. Der er ikke nogen sammenkobling i den henseende, siger han.

Kent Haumann Kolding Jensen fra Ribe har haft glæde af den lille rasteplads på Ejstrupholmvej. Han forstår ikke kommunens beslutning.  

- Lad nu vær med at lukke den rasteplads, og så sæt et toilet op i stedet for. Det er meget bedre givet ud, siger han.

Toilettet må han og andre chauffører i stedet finde på den nyrenoverede rasteplads ved afkørslen til Brande Nord. For rastepladsen ved Ejstrupholmvej i Brande er fortid.

Men Frank Heidemann håber ikke, at politiske forløb som det her bliver fremtiden.

- At man diskuterer problemer med virksomheder og borgere må aldrig nogensinde være koblet med modydelser. Det kan man måske godt have en mistanke om her, og det ser ikke for kønt ud, siger han.