Vej smeltet i varmen: - Det er helt ekstremt

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Borgere i Hundested advarer mod farlig vej for cyklister, bilister og fodgængere med husdyr, efter at asfalten er begyndt at smelte i varmen.

- En tjæresump med småsten smidt udover. Det er helt vanvittigt.

Sådan lyder det fra Hundested-borgeren Jacob Hjelmer om Skansevej i Hundested.

I den lukkede Facebookgruppe ’3390 Hundested’ har han lagt billeder op af vejen med en advarsel til sine medborgere, hvor andre også tilkendegiver, at de oplever vejen til stor gene og som usikker at færdes på.

- Skansevej er farlig at køre på, når det er så varmt. Bilister er set skride ud, da det er glat at køre i, og cyklister er tvunget til at køre uden om chikanen på grund af de løse sten, som er blevet lagt ud for at blive kørt ned i asfaltbelægningen. Mine børn, der cykler ad den vej til skole, må køre ude i midterrabatten, siger han til TV 2 Lorry.

Pas på hundepoterne

Men det er ikke kun bilister og cyklister, der skal være opmærksomme på den flydende asfalt, som ifølge Jacob Hjelmer strækker sig over en lille kilometer.

Især hundeluftere skal passe på, at der ikke kommer tjære op i hundenes poter. I det hele taget er det mig en gåde, hvordan kommunen overhovedet kan vælge en sådan løsning med asfalt med sten på, når vi taler om en af de flotteste og mest besøgte strækninger i Hundested, hvor vi både har strand, nordkyst-cykelrute og Knud Rasmussens Hus, siger han.

Ikke andet end flydende asfalt

Lis Norborg, der har boet mange år i Hundested, kørte søndag på Skansevej med sin mand, og hun beretter også om en tyktflydende sort masse på vejen.

- Det var ikke andet end flydende asfalt. De lavede vejen for ikke så lang tid siden, og dengang undrede vi os over den belægning, der blev lagt på, og nu er den så blevet farlig at køre på her i de varme dage.

- Vi måtte køre meget forsigtigt over de løse sten, som ligger ovenpå asfalten, men det sorte stads sidder jo fast på dækkene, så der er sorte striber hele vejen ned gennem byen, fortæller hun.

- Det her har jeg godt nok ikke set før – det er jo helt ekstremt, at vejen kan smelte på den måde, siger Lis Norborg.

Halsnæs’ borgmester Steffen Jensen (S) blev i Facebook-tråden gjort opmærksom på problemet og har skrevet i samme tråd, at man undersøger sagen.

Kommunen ser på sagen

Da TV 2 Lorry ringer til Halsnæs Kommune lyder beskeden, at man netop nu er i gang med at drøfte situationen med entreprenøren, og at man inden længe melder ud, hvad der kommer til at ske.

Det ser Jacob Hjelmer frem til, men han er fortsat skeptisk.

- Hvis det skal ordnes, skal det hele jo rives op og bygges forfra. Jeg kunne meget godt tænke mig en forklaring på, hvorfor man overhovedet i første omgang valgte at asfaltere på den her måde, hvor stenene med tiden skulle sætte sig i tjæren. Det har jo helt fra starten af været en tosset beslutning, når man tænker på, at Skansevej er den flotteste vej i hele kommunen, siger han.