Lokalt

Voldsom brand i plantage: Otte kvadratkilometer hede brændt

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Brandfolk fra flere brandstationer har dagen igennem bekæmpet ilden på den jyske hede.

Der opstod fredag middag en naturbrand i Frederikshåb Plantage ved Billund.

Branden på Randbøl Hede mellem Vejle og Billund bredte sig med lynets hast. I løbet af dagen vurderede politiet at omkring otte kvadratkilometer hedelandskab brændte

- Vi har sendt ekstra brandfolk afsted fra flere stationer for at slukke branden, som har spredt sig til et stort område. Der er knastørt derude, så det bliver antændt som benzin, sagde vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi til TV 2 kort efter klokken 15.

Klokken 21 meddelte politiet, at det meste af branden på Randbøl Hede er slukket, men efterslukningen vil var mange timer endnu. Et lille område i det nordvestlige hjørne brænder stadig, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Sydøstjyllands Politi anmodede tidligere på dagen på Twitter folk om at blive væk fra området, hvor flere veje er lukkede på grund af branden. Det var en anmodning, som stadig stod ved magt ved 21-tiden.

Flere beboere fra landejendomme i nærheden blev bedt om at evakuere deres ejendomme.

Nabo så brand starte

En nabo til branden fortalte til TV SYD, at hun var bange for, at ilden skulle brede sig:

- Jeg kan se røg en masse. Vi er gået i gang med at gøre det hele vådt herhjemme, for ilden springer med vinden. Det er en dynamittønde herude i øjeblikket, fordi det er så tørt.

Røgen kunne ses op til 20 kilometer væk.

Det var Bente Rosenskjold, der bor i nærheden, der så branden starte i grøftekanten over for hendes hus.

- Jeg ved ikke, hvad der antændte den. En cigaret eller måske en gnist. Men det var uhyggeligt, så hurtigt den bredte sig. Og hvis der havde været vestenvind, havde den ramt vores hus, siger Bente Rosenskjold, der bor i Frederikshåb.