Lokalt

En dræbt og to alvorligt kvæstet ved motionsløb

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

En 58-årig mand fra Horsens er død af sine kvæstelser efter et cykelløb Kristi Himmelfartsdag. Ved et andet løb blev to alvorligt kvæstet.

Kristi Himmelfartsdag styrtede en 58-årig motionscykelrytter fra Horsens og slog hovedet i asfalten på Skovhøjvej i Yding ved Østbirk. Han er nu død af sine kvæstelser, oplyser Sydøstjyllands Politi til TV SYD.

Der var tilmeldt 1665 deltagere i Danmarks Højeste Motionsløb, der blandt andet foregår på de smalle veje omkring Yding Skovhøj, Ejer Bavnehøj og andre høje bakker nord for Horsens.

- Den 58-årige kørte i et hul i asfalten, punkterede og styrtede, uden at andre cyklister eller trafikanter var impliceret. Det var en tragisk ulykke, som ingen kan klandres for, siger Jesper Nordland fra Danmarks Højeste Motionsløb til TV SYD.

Med det stigende deltagertal er konkurrencelysten også vokset, selvom der er tale om motionister

Jesper Nordland, Danmarks Højeste Motionsløb 

5000 cyklister på små veje

I de seneste år er deltagertallet til motionscykelløb steget voldsomt. Flere end 5000 stillede op til Danmarks Højeste Motionsløb og Grejsdalløbet i Vejle i Horsens- og Vejleområdet i løbet af Kristi Himmelfartsferien.

3500 motionsryttere stillede op til Grejsdalløbet i Vejle, hvor to deltagere blev kvæstet. En 35-årig mand fra Strib blev søndag fløjet til Odense Universitetshospital med hovedskader efter et frontalt sammenstød med en modkørende bil. Ulykken skete ifølge Sydøstjyllands Politi, da den 35-årige kørte i den forkerte vejbane under en overhaling af andre cykelryttere i feltet og frontalt ramte en langsomt kørende personbil. Rytteren blev søndag aften meldt uden for livsfare.

En 51-årig mand fra Ruds Vedby på Sjælland kørte ind i et træ ved et solouheld, da han skred ud i noget grus. Rytteren brækkede kravebenet og otte ribben samt muligvis lårbenet.

50 blev diskvalificeret

I alt måtte politiet rykke ud til tre styrt under søndagens cykelløb, hvor arrangørerne også diskvalificerede 50 deltagere for overtrædelser af færdselsloven - blandt andet ved at køre over for rødt lys.

- Vi opfordrer altid ved starten vores deltagere til at køre fornuftigt og lade være med at tage chancer. Med det stigende deltagertal er konkurrencelysten også vokset, selvom der er tale om motionister. Nogle gange går nogen lidt for langt for at komme før deres nabo eller arbejdskammerat, siger Jesper Nordland fra Danmarks Højeste Motionsløb til TV SYD.