Lokalt

Stort arbejde langs skinner startet - skal sikre hurtigere tog

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Et stort arbejde med at bane vej for eltog gik i nat i gang på banen mellem Næstved og Køge. Togene skal skære 20 minutter af rejsetiden.

Arbejdet med at opsætte 800 elmaster langs jernbanen mellem Næstved og Køge Nord blev natten til lørdag indledt.

Det skete, da de store kraner fra Bane Danmark begyndte at fragte betonfundamenter til masterne ud langs sporet på Sydsjælland.

Masterne skal bane vej for de ellokomotiver, der fra 2020 skal skære transporttiderne mellem hovedstaden og Sydsjælland betydeligt ned. Eksempelvis vil transporten mellem Haslev og København med tog blive reduceret med 22 minutter.

Og det er et kæmpestort arbejde, som ingeniørerne fra Banedanmark indleder – med mange store tal. For hver ca. 100 meter på de lige strækninger skal der opstilles en mast – flere hvor der er skiftespor eller kurver.

Masterne skal have banket et stort betonfundament ned i jorden. Det tager en times tid, og hver klods alene koster 55.000 kroner. Alt i alt skal 800 master stilles op på strækningen.

Projektet blev indledt i 2015, hvor en række broer langs strækningen blev revet ned, og genopført i højere og bredere udgaver, der har plads til elkablerne nedenunder.

Når masterne er klar skal der trækkes kabler – og så er håbet, at banen kan åbnes i 2019. Eltogene ventes dog først at kunne indsættes på strækningen i 2020.