Lokalt

21-årig kvinde redder mand fra døden

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

En 21-årig kvinde reddede en mands liv, efter han havde forvildet sig ned på togskinnerne på Ringsted Station.

Det kunne have gået grueligt galt, da en mand søndag aften af ukendte årsager havde forvildet sig ned på togskinnerne på Ringsted Station.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

En 21-årg kvinde fra Næstved bemærkede fra perronen, at der kun var kort tid til, et tog ville komme igennem på strækningen.

Det kunne have været endt ganske forfærdeligt tragisk. Men det gjorde det heldigvis ikke på grund af hendes heltemod

Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi

- Hun sprang ned på togskinnerne for at få trukket ham væk. Det sker et til to minutter før toget kommer. Hun nåede lige at få ham op på perronen, før toget kom susende. Så det har været tæt på, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det kunne have været endt ganske forfærdeligt tragisk. Men det gjorde det heldigvis ikke på grund af hendes heltemod, tilføjer han.

Indstilles til dusør

Den unge kvinde får nu stor ros af politiet.

- Det er en fantastisk flot indsats. Hun er utrolig resolut, og derfor indstiller vi hende til en dusør. Hun har jo kun haft et splitsekund til at tænke sig om i, siger Carsten Andersen.

Et vidne overværede ifølge politiet episoden og kan derfor bekræfte hændelsen. 

Politiet ved dog ikke, hvorfor manden befandt sig på skinnerne.

- Han virkede ifølge kvinden ikke som en, der ville begå selvmord. Om han var dement eller påvirket af alkohol, det ved vi ikke, siger Carsten Andersen.