Lokalt

Sidste år overlevede han at hænge under et fly i en time - i dag har han kun ét ar

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

For præcist et år siden var det lige ved at gå galt. Men Michael Ellegaard overlevede det, der nemt kunne være blevet en stor tragedie.

Den 3. maj 2017 blev en dag, som medlemmerne af faldskærmsklubben ved flyvepladsen ved Lindtorp aldrig glemmer.

Den aften endte en af deres egne med at sidde fast under et fly i en time, mens redningsmandskabet på jorden forsøgte at regne ud, hvordan de skulle få ham ned igen. Konklusionen blev, at mand og fly skulle lande sammen.

Onsdag markerede faldskærmsklubben det så med udspring, og en af dem der var med var 46-årige Michael Ellegaard. Det var ham der for et år siden hang under flyet uden at vide, hvordan han ville komme ned.

- Det var en ekstrem oplevelse. Det er de første ord, der lige falder mig ind, når jeg tænker tilbage på det, fortæller han om den aften, hvor han ikke selv kunne komme fri, og piloten ikke kunne skære linen over.

Løsningen blev 200 meter skum, som brandvæsnet sprøjtede ud. Og efter en time i luften lavede piloten sit livs landing med Michael Ellegaard glidende under flyet.

Sådan går det

Michael Ellegaard overlevede landingen, og i dag er han meget taknemmelig overfor alle de mennesker, der kæmpede for at redde ham.

- Årsagen til, at det gik godt, var at alle de rigtige mennesker var på alle de rigtige steder undtagen mig, fortæller han.

Efter ulykken blev han kørt på hospitalet, og det eneste mærke, man her på årsdagen kan se, er det, som er på hans ankel, hvor den såkaldte static line, der var viklet om hans fod, gnavede sig ind i huden.

- Der er ikke sket andet med mig, end at jeg har fået noget læderhud omkring min højre ankel og en historie for livet. Psykisk har jeg ikke mén af episoden. Det har jeg ikke, siger Michael Ellegaard.

Han springer stadigvæk med faldskærm. For nogen virker det måske vildt, men for Michael så er det sådan, det skal være.

- Det handler om, hvorvidt man lader sig stoppe af begivenheden, eller om man siger, at det ikke var et punktum, men et komma. Og herfra fortsætter tingene som planlagt, forklarer han og uddyber:

- Situationen har givet mig det, at man skal huske at leve livet, og man skal gøre de ting, som man har lyst til. Set i bakspejlet kunne det sagtens have været en anderledes situationen, der var endt anderledes.

For præcist et år siden var det lige ved at gå galt. Men Michael Ellegaard overlevede det, der nemt kunne være blevet en stor tragedie. Video: TV Midtvest