Lokalt

Seks anholdt i stor politiaktion

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Politiet har anholdt en gruppe personer med tilknytning til rockermiljøet i en koordineret narkoaktion.

To fuldgyldige medlemmer af Satudarah, en anden med tilknytning til gruppen samt tre narkohandlere er blevet anholdt i en stor aktion rettet mod narkomiljøet på det sydlige Sjælland og sydhavsøerne.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Anholdelserne er foretaget samtidig flere forskellige steder på Lolland, Falster og Sydsjælland samtidig torsdag.

Der er tale om en større sag om salg af betydelige mængder narkotika og hash, oplyser politiet.

- Vores efterforskning har igen vist, at det er vigtigt at holde fokus på den kriminalitet, der udspringer fra rockermiljøet. Derfor er det tilfredsstillende, at vi nu har anholdt og sigtet disse personer og dermed sat en foreløbig stopper for deres kriminelle aktiviteter, siger politiinspektør Kim Kliver.

Sigtet efter grov paragraf

Fem af de seks anholdte vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør. Her vil anklagemyndigheden forsøge at få de anholdte varetægtsfængslet.

Alle seks er sigtet for den grove narkoparagraf  - straffelovens paragraf 191.

Den handler om omfattende salg af narkotika under forhold, hvor der dels er tjent enorme summer eller solgt til rigtig mange mennesker. Straframmen er op til 10 år - i særligt skærpende sager op til hele 16 års fængsel.

Rockergruppe rykket ind 

Satudarah har den seneste tid været involveret i både en konflikt på Sydsjælland mod Bandidos og på sydhavsøerne, hvor de har været oppe imod grupperingen Mongols.

Gruppen blev i januar sat ud af den tidligere tømmerhandel i Idestrup efter længere tids frygt for rockerne blandt borgerne i den lille by.

Satudarah MC er en rockergruppe etableret i den hollandske by Moordrecht i 1990. Satudarah har 44 afdelinger over hele Holland, og afdelinger i Belgien, Spanien, Indonesien, Malaysia, Norge, Danmark, Sverige og Tyskland.