Lokalt

Europas bedste madbod ligger i Danmark

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Et ekspertpanel bestående af 73 chefkokke og madeksperter har kåret det københavnske Hija de Sánchez til Europas bedste street food.

Københavnere er begunstiget af en frodig kulinarisk scene.

Nu kan et taquería - et spisested, der specialiserer sig i at lave tacos - beliggende ved Torvehallerne i København bryste sig af at være kåret til Europas bedste madbod af det internationale rejsemagasin Lonely Planet.

Boden Hija de Sánchez rangerer således på toppen af den liste, som 73 madeksperter har udarbejdet.

Panelet består af alt fra chefkokke til madskribenter, herunder Noma-chef René Redzepi.

Netop restauranten Noma har været rugekasse for indehaveren af den mexicanske madbod, Rosio Sánchez. Hun arbejdede som souschef med ansvar for desserter under René Redzepi.

Efter fem år hos Noma forlod hun institutionen for at åbne tacos-boden i Torvehallerne. Siden har Sánchez med succes åbnet endnu et tacos-spisested i Kødbyen og senest en restaurant.

- Jeg vil gerne vise folk, at mexicansk mad kan være virkelig lækkert. Og at det kan føles godt. Du behøver ikke at spise den her hard shell og føle, at du er et ulækkert menneske, har Rosio Sánchez tidligere udtalt i et interview med Politiken

Hija de Sánchez-boden serverer tacos på tortillas af majs fløjet ind fra den mexicanske delstat Oaxaca, hvis regionale gastronomi har været katalysator for et globalt gennembrud for mexicansk mad som gourmet.

- Mexicansk mad handler om farver, diversitet og om at dele. Det er svært at finde god, mexicansk mad i Europa. Jeg bruger ingredienser, der omfavner mexicanske smagsnuancer, siger hun til Lonely Planet.

Top 10: Bedste madboder i Europa

  1. Hija de Sánchez, København
  2. Sea Me at the Time Out Market, Lissabon
  3. Alain Miam Miam, Paris
  4. AmsterDAM Good Cookies, Amsterdam
  5. Mordi e Vai, Rom
  6. bone BERLIN, Berlin
  7. Aleppo Bahebek, Oslo
  8. Lángos Máshogy, Budapest
  9. Korvar Kiosk, Stockholm
  10. Yum Bun, London