Lokalt

Danmark er stort skridt nærmere verdens femtestørste vandland

Parken bliver i alt 840.000 kvadratmeter stor. Presse
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Byggeriet af verdens femte største vandland med ferieboliger, konferencecenter, butikker og aktiviteter nærmer sig for alvor i Høje Tåstrup.

Ifølge Dagbladet Roskilde er en lokalplan for området blevet godkendt hos plan- og miljøudvalget, så nu mangler blot økonomiudvalgets og byrådets endelige godkendelse den 24. april, før arbejdet kan begynde og drømmen om Nordic Water Universe realiseres.

Byggestarten for det store projekt er tidligere blevet udsat to gange, men Høje Tåstrups borgmester Michael Ziegler, Kons., forsikrer overfor avisen, at der kommer skred i tingene, så snart lokalplanen er på plads.

- Planlægningen af sådan et stort projekt tager bare lang tid, og uden en lokalplan kan man ikke gå i gang. Men jeg har fortsat en stærk tro på, at når først vi har fået lokalplanen på plads, så kommer maskinerne også i jorden inden årets udgang, siger Michael Ziegler til Dagbladet Roskilde.

Byggeriet bliver delt op i flere faser, og i første etape, hvor vandlandet indgår, er der afsat 2,2 milliarder kroner. I alt vil Nordic Water Universe blive bygget i fem etaper over en længere årrække.

Når alle fem etaper er bygget, vil der være en samlet ferie- og forlystelsesby på 360.000 kvadratmeter.

Bekymret for trafik og detailhandel

Lokalplanforslaget har ifølge Dagbladet Roskilde været i høring i otte uger, og i den periode er der kommet 18 høringssvar til planerne.

Her har flere udtrykt bekymring for den stigende trafik i området, som et projekt af denne størrelse vil medføre.

- Vi har fuld forståelse for, at der er en bekymring omkring det, men vi tror ikke, at det bliver et stort problem. Udviklingen af området kommer til at ske over en lang årrække, så vi får mulighed for at afbøde nogle af problemerne undervejs, hvis de skulle opstå, siger Socialdemokraternes Peter Faarbæk, der er formand for plan- og miljøudvalget.

Flere har også påpeget, at der lader til at være få parkeringspladser til så stort et området. I første omgang var der krav om én parkeringsplads per feriebolig og et p-hus med 600 parkeringspladser, men der bliver nu tilføjet et krav om endnu et parkeringshus med yderligere 300 parkeringspladser.

Derudover har plan- og miljøudvalget udtrykt bekymring for, at detailhandlen kan ødelægge det nuværende butiksliv i City 2 og hele Høje Taastrup Centrum.

Verdens største badeland

 1. Tropical Island Resort i Tyskland

  Tropical Island Resort i tyske Krausnick tager førstepladsen som verdens største vandland. Mellem palmer, solstole, bambushytter og luftballoner findes et utal af rutsjebaner og vandforlystelser til børn og voksne. Parken har også et stort spaområde og en ’blå lagune’.

 2. World Waterpark i Canada

  Det canadiske vandland World Waterpark tager andenpladsen med plads til 42.000 badende gæster. Parken ligger i Edmonton og har verdens største bølgebad, der kan lave flere meter høje bølger og rutsjebaner, som suser i over 25 meters højde.

   

 3. Kalahari Resorts i USA

  Taget over de mange bade i Kalahari Resorts i byen Sandusky i den amerikanske stat Ohio er specielt udviklet, så det tillader ekstra meget naturligt dagslys at trænge igennem. Desuden skal gæsterne huske solcreme, da glasset tillader solen at give huden farve året rundt. Badelandet, der er det tredje største i verden, har jordens største vandbasketbane.

   

 4. Beijing Aquatics Center i Kina

  På fjerdepladsen kommer Beijing Aquatics Center. Parken blev opført i den kinesiske hovedstad i 2008 til de Olympiske Lege og er siden blevet ombygget til nu at rumme blandt andet flere forskellige vandrutsjebaner, bølgebade og spaområder.

 5. Kalahari Resorts Dells Water Park i USA

  Kalahari Resorts Dells Water Park i den amerikanske stat Wisconsin er verdens femte største vandland. Parken er bygget i 2005 og er inspireret af afrikansk kultur.