Lokalt

Sprængningsleder dagen derpå: - Det påvirker mig meget personligt

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Sprængningslederen, der stod for at skulle vælte siloen på havnen i Vordingborg, er stadig påvirket af fredagens hændelse.

- Jeg har det ikke ret meget anderledes end i går.

Sådan siger Kenneth Wegge, der var sprængningsleder på fredagens sprængning af den 53 meter høje silo på havnen i Vordingborg.

En sprængning, der ikke gik som forventet, da siloen væltede den forkerte vej og landede delvist oveni en bygning - nærmere bestemt et bibliotek.

- Selvfølgelig har jeg tænkt tingene igennem, og det kører jo i hovedet på en hele tiden. Alle tanker kører jo, siger Kenneth Wegge.

- Det melder sig hele tiden til mig, at vores sikkerhedszone har holdt. Alle vores sikkerhedsregler har holdt – der er ikke nogen, der er kommet til skade.

Svært at finde ro

At noget af en bygning blev ramt af siloen, er ikke dét, Kenneth Wegge tænker så meget over her dagen efter.

- Mit værste mareridt var selvfølgelig, hvis vi havde ramt nogen, og det har vi ikke gjort. Så jeg mener bestemt, at vores sikkerhed har holdt, siger Kenneth Wegge, der lørdag er mødt op på havnen i Vordingborg.

- Jeg er selvfølgelig hernede, fordi man har jo ikke ro i hovedet efter sådan en oplevelse. Det er dybt beklageligt og påvirker mig meget personligt. Derfor møder jeg også op og ser skaderne for at samle mig lidt over det.

- Sådan en nat her sover man ikke rigtigt, hvor man er meget ved siden af sig selv.

Artiklen fortsætter under billedet.

Siloen tog en uventet drejning

Hvad skete der?

- Siloen laver en uventet drejning, havde jeg nær sagt – den vælter bagover. Hvorfor, ved vi ikke endnu. Det har jeg eksperter til at vurdere. Og deres resultatet vil jeg holde mig til, når det kommer engang, siger sprængningslederen, siger Kenneth Wegge.

- Så skal vi selvfølgelig have styr på, hvad der skal ske med bygningen. De er i gang med at sikre den og så skal der ryddes op, så folk kan fortsætte deres hverdag.

Politiet oplyser til TV ØST, at der nu kommer et efterspil, da de er færdige med afhøringer og besigtigelser af stedet.

- Nu kigger man på, om der kunne have været gjort noget anderledes. Og det er umiddelbart det. Og så vil der komme noget forsikringsmæssigt med betaling af de skader, der er sket på bygningen dernede. Men jeg kan ikke sige, hvad der ellers kommer ud af det, siger Anders Mikkelsen, der er vagthavende ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det er givet tilladelse til at sprænge dernede, og så er der gået noget galt. Og så er det spørgsmålet, om det er noget, man kunne have forudset.