Lokalt

Burgerkæde ville erobre København - nu er den lukket

Arkivbillede af Henrik Boserup i burgerrestauranten Juicy Burger. Sophia Juliane Lydolph / Scanpix
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Burgerrestauranterne Juicy B i Kødbyen og ved Palads i København lukker.

I de seneste år er der blevet talt om en regulær burgerkrig i København. Nye spisesteder med burgere som det primære på menukortet dukker op konstant, og fra tid til anden er der nogen, der må give fortabt. 

Onsdag har Juicy B - der tidligere hed Juicy Burger - meddelt på Facebook, at restauranterne i Kødbyen og ved Palads lukker. 

Juicy Burger blev stiftet i 2013 af den danske kok Henrik Boserup, der havde som mål at udvikle sit eget svar på den perfekte burger. Alene burgerbollen brugte han tre måneder på at perfektionere.

To år senere købte den danske rigmand Lars Seier Christensen sig ind i projektet - for hvilket beløb vides ikke. På det tidspunkt var der ifølge BT en målsætning om, at der skulle åbnes 10 nye burgerrestauranter i de efterfølgende år.

Sådan gik det ikke, og i dag - fem år efter åbningen - må Juicy B dreje nøglen om.

På Juicy B's Facebook-profil bliver der skrevet tak til konkurrenterne, og at det har været en sjov oplevelse at være en del af burgerkrigen. 

Lukningen sker med islændingen Valdimar Geir Halldórsson som ejer af 75 procent af burgerkæden. Han blev ny direktør, da Henrik Boserup stoppede på posten sidste år.

Hverken Lars Seier Christensen eller Henrik Boserup står ifølge BT på listen over ejere.

Jeg har besluttet mig til at sælge hele min andel af JuicyB til den nuværende driftsdirektør, Valdimar Geir...

Posted by Lars Seier Christensen on Tuesday, February 20, 2018