Dronningen har bedt om, at selv den mindste lille bamse bliver tørret og gemt

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

Her til formiddag flyttes de mange blomster, som danskerne har lagt ved slottet i løbet af den sidste uges tid.

Der er kommet flere og flere blomster til Marselisborg Slot fra danskere, der har villet lægge en sidste hilsen til prins Henrik og den kongelige familie, siden Prinsens død tirsdag i sidste uge.

Nu skal de mange blomster flyttes til flagpladsen i Mindeparken, oplyser kongehusets presseafdeling til TV2 ØSTJYLLAND.

Flytningen af de mange blomster begynder klokken ni og vil tage hele formiddagen. Det er gartnerafdelingen på Marselisborg Slot og Mindeparken, der står for at flytte blomsterne.

Majestæten har gjort opmærksom på, at selv den mindste bamse skal gemmes til påske, hvor hun kommer til Marselisborg

Kim Jensen, gartnerafdelingen på Marselisborg Slot og Mindeparken

Kim Jensen er holdleder for afdelingen, og han er overrasket over, hvor mange blomster og gaver der er kommet til i løbet af ugen.

- Det er en stor opgave at flytte de mange blomster. Der er bare kommet helt utroligt mange - også de seneste dage, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Kim Jensen fortæller, at blomsterne vil blive lagt i en flot bue ved flagpladsen i Mindeparken. De tre gartnere, der står for flytningen, vil desuden flytte lysene og tænde dem igen på deres nye plads.

Dronningen har bedt om, at alle kort og gaver, der er blevet lagt ved slottet, bliver taget til side og tørret i den gamle hestestald og overdraget til kongehuset.

- Majestæten har gjort opmærksom på, at selv den mindste bamse skal gemmes til påske, hvor hun kommer til Marselisborg, siger Kim Jensen.