Lokalt

Tre mænd dømt for tyvetogt i 56 butikker

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Retten i Glostrup har nu fældet dom over tre mænd, der står bag omfattende butikstyverier og røverier på i alt 56 tankstationer og butikker.

Et bredt samarbejde mellem fire politikredse har i dag ført til dom over tre mænd, der stod tiltalt for i alt 56 lovovertrædelser.

De dømte er 32, 18 og 16 år gamle.

Og de modtog henholdsvis et år og fire måneders ubetinget fængsel for tre røverier og 50 forhold. Den 18-årige fik ni måneders fængsel, de fire måneder er allerede afsonet i varetægtsfængsel, og resten blev gjort betinget 

Endeligt blev den 16-årige idømt syv måneders ubetinget fændsel. 

Alle har modtaget deres domme. Og de skal nu erstatte værdien, ca 237.000 kroner, af de ting, de har stjålet. Desuden skal de betale for sagens omkostninger. 

De mange ulovligheder fordelte sig på 50 butikstyverier og seks røverier i butikker og tankstationer over hele Sjælland.

Siden maj 2017 har forbryderne været i politiets søgelys, men det har krævet et stort efterforskningsarbejde at løfte det store sagskompleks, hvor både Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi, Nordsjællands Politi og Midt- og Vestsjællands Politi har deltaget.

Der var tale om omfattende tyverier, som de tiltalte gennemførte i fællesskab for at sælge de stjålne varer videre til butikker og private.

Danni Richter Larsen, senioranklager, Københavns Vestegns Politi.

Politiets efterforskning viste, at de tre mænd ret opsigtsvækkende gik åbentlyst ind i butikker, hvor de fyldte store kurve med varer for derefter at forlade butikken uden at betale.

Det oplyser Lars Andersen fra Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Blandt andet stjal de tre gerningsmænd omkring 5.000 energidrikke fra en butik.

Retten i Glostrup har nu fældet dom over tre mænd, der står bag omfattende butikstyverier og røverier på i alt 56 tankstationer og butikker. Video: TV 2 Lorry

- Vi har under hele efterforskningen ment, at der var tale om omfattende tyverier, som de tiltalte gennemførte i fællesskab for at sælge de stjålne varer videre til butikker og private, siger senioranklager Danni Richter Larsen, Københavns Vestegns Politi.

Tyvetogt sluttede med anholdelser

Først i oktober lykkedes det for politiet at standse gerningsmændene, efter Københavns Vestegns Politi identificerede forbryderne.

Den 18-årige er fra Ballerup og blev anholdt den 26. oktober 2017. Det skete som led i en planlagt anholdelses- og ransagningsaktion.

Den ældste i gruppen, en 32-årig mand fra Smørum, blev varetægtsfængslet den 5. december 2017, mens den 16-årige dreng fra Ballerup ikke blev varetægtsfængslet på grund af hans lave alder.

I de sager, hvor gerningsmændene truede personalet, har vi rejst en mere alvorlig tiltale efter straffeloven – nemlig for røveri.

Danni Richter Larsen, senioranklager, Københavns Vestegns Politi.

Tyverier blev til røveri

Samtidig udviklede en del af tyverierne sig til deciderede røverier, da der blev fremsat trusler mod personalet. Det skete som oftest, når personalet greb ind overfor de åbenlyse tyverier.

- I de sager, hvor gerningsmændene truede personalet, har vi rejst en mere alvorlig tiltale efter straffeloven – nemlig for røveri – og det har Glostrup Ret også straffet dem for, siger senioranklager Danni Richter Larsen.

Desuden mener politiet, at de dømte fik hjælp fra flere medgerningsmænd. Også de er identificeret og sigtet for deres andele i tyverierne og bliver snart sat under tiltale.

Tyverierne blev begået fra maj til december 2017 mod supermarkeder og tankstationer.