Lokalt

Her tygger kæmpe klo sig igennem boligblok

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Denne uge er nedbrydningen af en del af en boligblok i Gellerupparken gået i gang - nu skabes porten til Gellerup.

En kæmpe klo skal i dag, tirsdag, gnave sig igennem en boligblok på Gudrunsvej i Gellerup.

Den store klo skal efterlade et tilpas stort hul til at gøre plads til en stor gylden port til Gellerup og en vej, der skaber direkte adgang fra Aarhus til midten af Gellerup.

- Vejen skal gå igennem blokken, men samtidig er hullet også en port til Gellerup og ud ad Gellerup. Det er et resultat af, at Gellerup åbner sig mod omverdenen, siger Keld Laursen, der er administrerende direktør i Brabrand Boligforening, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge arkitekterne bag er etableringen af den store port et symbol på, at bydelen nu for alvor skal åbne sig mod resten af Aarhus, og desuden et tydeligt visuelt billede på, at Helhedsplanen er i fuld gang med at blive virkelighed. 

Interview med Keld Laursen, administrerende direktør i Brabrand Boligforening. Video: TV 2 Østjylland

Gellerup skal gøres mere attraktivt

Det er arkitektfirmaerne Vandkunsten og Transform,der i samarbejde med MOE Rådgivende Ingeniører står bag byggeriet af den store gyldne port. 

- Det er en del af den store helhedsplan, som vi realiserer i de her år. Gellerup skal ændre sig fra at være et udsat boligområde til at være en attraktiv bydel og være forbundet med resten af Aarhus. Porten er en meget lille del af et meget stort projekt, som omfatter utrolig mange andre elementer, siger Keld Laursen.

Arbejdet porten, eller triumfbuen, som den også kaldes, forventes at vare 2-4 uger og er altså blot en ud af en lang række tiltag i forbindelse med Helhedsplanen for området, der skal være udført i 2030.