Lokalt

Hotelkæde vil bygge New Yorker-højhus midt i Aarhus

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Hotelkæden Comwell vil udvide deres nuværende hotel i Aarhus med en ny 15 etagers bygning, der skal have sky bar og gangbro, der forbinder by og havn

Inspireret af den ikoniske Flatiron Building i New York ønsker Comwell Hotel at udvide deres nuværende hotel i Aarhus midtby med en ny bygning.

Baggrunden er, at efterspørgslen efter værelser og mødelokaler har været stødt stigende, siden hotellet åbnede i 2014.

- Vi åbnede det eksisterende i 2014, og det er gået så godt, at det har givet os mod på mere, siger direktør Flemming Poulsen.

Gevinst for aarhusianere

Den nye bygning skal være på 15 etager, rumme 198 værelser, mødefaciliteter og restaurant, og på de to øverste etager etableres der selskabslokaler, lounge og en sky bar, hvor man kan nyde en storslået udsigt over byen.

Et slag på tasken vil være, at der vil være 50 arbejdspladser i sådan en bygning. Og så er det målet, at sky baren i de to øverste etager vil blive en attraktion for aarhusianerne.

Flemming Poulsen, direktør, Hotel Comwell Aarhus

Samtidig er det planen, at der skal etableres  en gangbro over banelegemet, så hotellet forbindes med det centrale Aarhus.

- For aarhusianerne betyder det, at vi udvikler i et område, hvor der ikke ligger noget i dag. Det andet er arbejdspladser. Et slag på tasken vil være, at der vil være 50 arbejdspladser i sådan en bygning. Og så er det målet, at sky baren i de to øverste etager vil blive en attraktion for aarhusianerne og hotellets gæster, siger Flemming Poulsen og tilføjer:

- Og et twist er, at vi vil etablere en gangbro fra Ny Banegårdsgade til Frederiks Plads, der vil betyde, at byen og havnen bliver forbundet. Så vi tror på, at området vil blive super attraktivt, når det hele er færdigt. siger han.  

Direktør: Højden generer ingen

Det nuværende Comwell Hotel ligger på Værkmestergade i Aarhus City Tower, der med sine 94 meter er Aarhus' andenhøjeste bygning efter domkirken. 

Borgere har tidligere kritiseret opførelsen af højhuse i Aarhus, men Comwell-direktøren forventer ikke, at denne bygning vil genere nogen.

- Den bliver ikke nær så høj, og så har vi ikke så mange naboer, så vi føler ikke, at vi generer nogen. Vi føler, at vi bidrager med en attraktiv bygning og udvikling i byen, siger Flemming Poulsen.

Hotelkæde vil bygge New Yorker-højhus midt i Aarhus Video: Frederikke Bertram

Hotelkæden har nu fremsendt forslaget til Aarhus Kommune, der skal tage stilling til, om de kan få lov til at opføre byggeriet. 

Danmarks højeste bygning

Kommunen er dog ikke bange for at sige ja til højhuse. Sidste år blev det besluttet, at Danmarks højeste bygning skal bygges på Aarhus Havn.

Bygningen får navnet 'Bugtcentret' og bliver 128 meter høj. Den skal ligge på den nye havnebydel Aarhus Ø med både boliger og andre aktiviteter tilknyttet havneområdet. 

Udover lejligheder vil der i højhuset være lokaler nederst med køkkenfaciliteter til skolebørn, akvarier, røre-bassiner med dyr fra havet og et maritimt multirum med blandt andet omklædningsfaciliteter. Der vil også være grønne områder, hvor man kan nyde havnemiljøet.