Lokalt

Jensens Bøfhus' hovedsæde i Odense sat til salg

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Ejendomsmæglerfirmaet Colliers sætter den ejendom, som Jensens Bøfhus bruger som hovedsæde, til salg for 23,3 millioner kroner.

Jensens Bøfhus vil fremover være lejer i sit eget hovedsæde i Læssøegade i Odense.

I næste uge udbyder Ejendomsmæglerfirmaet Colliers ejendommen, der tidligere husede Restaurant Skoven, til salg for 23,3 millioner kroner, oplyser Peter Arnfeldt fra Jensens Bøfhus.

Kæden har igennem det seneste år solgt flere af de ejendomme, hvor man både har restaurant og er ejendomsejer.

Desuden har koncernen sat en jagtejendom til 59 millioner kroner på Nordfyn til salg.

- Det sker for at styrke kerneforretningen som bøfhus og forbedre likviditeten i den turnaround, som kæden er på vej igennem, siger Peter Arnfeldt til TV 2/Fyn.

Jensens Bøfhus-koncernen har både hovedsæde og administrationslokaler i ejendommen, og i udbudsmaterialet, der offentliggøres i næste uge, slås det fast, at salget også indebærer en 10-årig lease-back aftale, så Jensens Bøfhus kan blive på adressen.

Ejendommen er på 1296 kvadratmeter kontor og restaurant og 648 kvadratmeter kælder.

En investor kan få et afkast på syv procent.

Taber millioner

Det seneste tre år har kæden tabt 117 millioner kroner, der er gæld til SEB Bank på 160 millioner kroner, og i det seneste regnskab var egenkapitalen - forskellen mellem aktiver og passiver - på blot en million kroner.

SEB Bank har dog forlænget kreditten til 2021.

Konsulentfirmaet Anpro skal nu i gang med at kikke på, hvad der helt konkret skal laves om i kæden, der hvert år har cirka fem millioner gæster og en loyalitetsklub på over 300.000 medlemmer.

Friske penge og nye folk

I oktober oplyste Fyens Stiftstidende, at blandt andre milliardæren, Torben Østergaard-Nielsen fra Middelfart, advokat Jørn Bonnesen og Steen Haustrup, indehaver af Plus Pack, har skudt friske penge i kæden.

Ud over de tre skulle fem øvrige fynske forretningsfolk have skudt kapital i kæden.

Den kendte fynske erhvervsmand Torben Frigaard Rasmussen har overtaget formandsposten i Jensens Food Group, hvor Dorte Glei har overtaget direktørposten fra stifteren Palle Skov Jensen.

Selskabet har ifølge CVR-registret fortsat Palle Skov Jensen som eneejer.