Lokalt

100-årig mor og 80-årig søn flytter sammen på plejehjem

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Det var en stor dag, da Agnes Olesen på 100 år fik at vide, at hun kunne flytte på plejehjem sammen med sin 80-årige søn Bent Holst.

Stor var glæden, da 100-årige Agnes Olesen fik at vide, hun kunne flytte ind på Dronning Ingrids Hjem i Brædstrup sammen med sin 80-årige søn Bent Holst.

Det er tydeligt at se, at både Agnes og Bent allerede har fået det meget bedre i den korte tid, de har boet her.

Karin Andersen, social- og sundhedshjælper og parrets kontaktperson, Brædstrup

Bent var den første, der flyttede ind på plejehjemmet i august sidste år, men det var kun, fordi Agnes havde travlt med at planlægge sin 100-års fødselsdagsfest. Så snart den var holdt, fulgte hun med. 

Selvom mor og søn har fået hver sin lejlighed på plejehjemmet, føles det næsten som at flytte sammen, mener de. Før boede de nemlig i hver sin boligblok i Horsens.

De var derfor meget glade, da de to lejligheder blev ledige samtidig på Dronning Ingrids Hjem. 

- Det var jo den eneste måde, vi kunne se hinanden på, siger Bent Holst.

På et tidspunkt havde han det nemlig så dårligt, at Agnes var bange for, at han aldrig ville komme til at gå igen.

Men nu går han rundt med sin rollator, og de spiser frokost sammen hver dag og tager på shoppingture. Og deres glæde over at være sammen smitter af på omgivelserne.

- Det er jo skønt at se, når mennesker liver op, og det er virkelig tilfældet med Agnes og Bent. Det er tydeligt at se, at både hun og sønnen allerede har fået det meget bedre i den korte tid, de har boet her, fortæller Karin Andersen, der er social- og sundhedshjælper og parrets kontaktperson i en pressemedelelse fra Horsens Kommune.