Lokalt

Slagteri-direktør svarer DF igen i sag om udvist medarbejder

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Slagteri-direktør reagerer på Martin Henriksens kritik af Mohamed Ibrahims overgang til natholdet og de ekstra lønkroner, der forhindrer en udvisning.

Sagen om slagteri-medarbejderen Mohamed Ibrahim fortsætter.

Fredagens udtalelser fra Dansk Folkepartis Martin Henriksen, der kaldte Ibrahims overgang til natholdet for en ’fidus’, får nu direktøren hos Tican-slagteriet, Ove Thejls, til at reagere.

LÆS OGSÅ DF vil hæve beløbsgrænse for opholdstilladelse efter Ibrahim-sagen

 - Det er selvfølgelig det, der får mig ud af busken. Sådan en udtalelse kan jeg ikke sidde overhørig. Når vi har en ledig stilling i vores virksomhed, så skal vi undersøge, hvem der er interesseret i det job, og vores afdelingsleder har så ansvaret for at ansætte den rigtige mand.

- Og hvis han vurderer, at Mohamed er bedst kvalificeret, så bliver han ansat. Sådan er det bare. Den er ikke længere, lyder meldingen fra Ove Thejls.

Årslønnen høj nok til at sikre opholdstilladelse

På slagteriet i Thisted valgte man fredag at flytte Mohamed Ibrahim til natholdet, da en stilling var blevet ledig. De ekstra nattillæg vil nu komme til at bringe somalierens årsløn over 417.000 kroner, og det er i princippet nok til at give ham opholdstilladelse.

Udover at Martin Henriksen mente, det var en ’fidus’, såede han  også tvivl om, hvorvidt det overhovedet er lovligt at rykke rundt på medarbejdere på den måde. Men den betragtning giver slagteri-direktøren ikke meget for.

- Der er ingen, der skal blande sig i, hvordan vi leder og fordeler arbejdet på Tican. Det er vores opgave at sørge for det. Det er jo hverken politkere, tillidsmænd eller Mohamed, der gør det. Det er ledelsen, siger Ole Thejls.

- Hvis loven er skruet sådan sammen, at en sag om opholdstilladelse skal afgøres af, om vi har en medarbejder ansat på den ene eller den anden måde, så er der et problem, og så er det måske det, man skal kigge på.

- Det er en speciel sag, men den kan godt tåle at blive vendt endnu engang, hvis der er nogle regler, der skal laves om. For så er det nu, vi skal gøre det, lyder det fra slagteridirektøren. 

Mohamed Ibrahim kommer med sin nye aftale til at tjene i omegnen af 420.000 kroner om året.