Lokalt

Rådhus ribbet for uvurderlige lysekroner

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Mørket er faldet over Sønderborg Rådhus. I juleferien har tyve stjålet to store og specialdesignede lysekroner med kostbare PH-lamper.

- At de er gået ind i vores byrådssal og har stjålet lamper, der er specielt designet til os, er det samme som at stjæle vores identitet.

Så skarp er meldingen fra Sønderborgs tidligere borgmester og formand for Sønderborg Kommunes Kunstfond A. P. Hansen til TV SYD.

Hans udtalelse kommer efter, at tyve mellem jul og nytår har stjålet to uvurderlige lysekroner fra Sønderborg Rådhus. Der er tale om en lysekrone med ni lamper i hallen og en lysekrone med 15 lamper. De i alt 24 lamper er i mælkehvidt glas og designet af Poul Henningsen. Faktisk blev fire af lamperne i hallen allerede stjålet før kommunalvalget i november, skriver JydskeVestkysten.

At de er gået ind i vores byrådssal og har stjålet lamper, der er specielt designet til os, er det samme som at stjæle vores identitet.

A. P. Hansen, formand, Sønderborg Kommunes Kunstfond

Lamperne bliver ikke produceret mere, og derfor vækker tyveriet undren i Sønderborg.

- Jeg kan ikke se, hvad tyvene skal bruge dem til, da lamperne er designet specielt til Sønderborg Rådhus. Det betyder, at de er svære at sælge, forklarer A. P. Hansen.

Hvis lamperne ikke er tilbage inden byrådsmødet den 31. januar, skal byrådet beslutte, hvad der så skal ske i stedet.