Lokalt

Luksusresort lukker golfbane

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Golfresortet skal formentlig køre videre uden sit største aktiv, som er golfbanen.

Golfanlægget på milliardprojektet Lübker Golf Resort må lukke.

Det skriver golfanlæggets ejer i et brev til resortets bolig- og grundejere.

Dermed skal golfresortet på Djursland formentlig køre videre uden sit største aktiv, som er et prisbelønnet golfanlæg.

Verdens bedste i 2008

I et brev fra resortets ejer og administrerende direktør, Carl Aage Nielsen, til resortets bolig- og grundejer fremgår det, at en gruppe boligejere i en af resortets tre grundejerforeninger har stemt imod en ny betalings- og resortstruktur.

Det betyder ifølge Carl Aage Nielsen, at golfanlægget må lukke. Golfanlægget blev ellers kåret til verdens bedste af sin slags i 2008.

Indstiller driften

Lübker Golf Clubs bestyrelsesformand, Thomas Kylling, bekræfter over for TV 2 ØSTJYLLAND, at klubben lukker.

Lübker Golf Club har lejet golfanlægget af resortet de seneste år, men har ikke kunnet betale den fulde leje. Nu har golfklubben så valgt at indstille driften.

- Klubben lukker, fordi vi ikke har været i stand til at skaffe finansiering og likviditet til at forny vores aftale med vores ejere for sæsonen 2018, siger Thomas Kylling.

Op ad bakke

Ifølge ham er en stor del af forklaringen finanskrisen, der begyndte i 2008. 

- Det betød, at det forventede salg af huse og grunde stoppede fuldstændigt. Man nåede kun at få solgt en tredjedel af det projekterede. Samtidig havde man budgetteret med, at der for hvert hus og grund ville være to til tre medlemmer af golfklubben. Det vil sige, at i et fuldt udbygget golfresort ville vi fra grundejerne alene have fået mellem 1000 og 1200 medlemmer. Desværre blev der kun solgt en tredjedel af husene, og der har kun været op til et medlem per hus. I øjeblikket er der kun 70 medlemmer blandt grundejerne imod de budgetterede 1000. Det har været op ad bakke, siger Thomas Kylling.

Samtidig indikerer brevet  til grundejerne også, at grundejerne ikke helt har kunnet nå til enighed med resortets ejer.

Carl Aage Nielsen afslutter brevet med at skrive, at han ikke længere vil tage initiativ til eller deltage i nye forsøg på at skabe en bæredygtig økonomisk betalingsstruktur.

Endelig afklaring i morgen

I morgen skal bestyrelsen i Lübker Golf Resort holde møde.

- Der tager vi endelig bestik af situationen omkring golfklubben og en eventuel konkursbegæring. Vi har afskediget vores medarbejdere og situationen er mere end usikker, siger Thomas Kylling.

Golfklubben har en gæld på 32 millioner kroner til resortets ejer.