Lokalt

Store medier i svime over Tivoli

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Forlystelsesparken Tivoli i København har i år opsat det største lysshow i den gamle haves historie, og det bliver bemærket rundt om på kloden.

Tivolis julelys er i den seneste tid kommet på mange af de store internationale nyhedsstationers læber.

Den heftige omtale skyldes betagelsen af ’Tivoli Lights’ ved denne jul, for aldrig nogensinde før har Tivoli hængt så mange julelys op.

Rundt om i haven er der blevet sat en million lys op, som lyser haven op i et gyldent skær efter mørkets frembrud. Omtalen af det imponerende lysshow betyder, at Tivoli flere steder er endt på top 10 listen over verdens smukkeste julemarkeder.

Det fortæller de udenlandske medier

Det er nyhedsmedier som CNN og ABC, tyske ZDF, svenske TV 4 og Kinas næststørste nyhedsbureau, der er blandt de hundredvis af TV og web-stationer, som for nylig har bragt indslag om, hvor smukt det ser ud i Tivoli netop nu.

Svensk TV 4 var også på pletten med et indslag om Tivoli i broderlandet.

I indslagene er det især de en million ’Tivoli-lights’, 40 kilometer lyskæder og 25.000 arbejdstimer til klargøring af 'Jul i Tivoli', der fremhæves. Men det er også nyt, at lyspersonalet i Tivoli har udviklet sin egen bæredygtige LED-pære med et særligt varmt lys, der kan lyse i 11 år uden at skulle skiftes ud.

Det kommer også frem, at begrebet ’Tivoli Lights’ blev verdenskendt efter Rockefeller Center satte julelys op i New York i 1931 og opkaldte det efter Tivoli’s Light.

Ikke kun godt for Tivoli

Hos Tivoli er man glade for den enorme internationale opmærksomhed – og ikke kun på Havens egne veje, men også for hele hovedstaden.

Den amerikanske tv-station WSBT kalder Tivolis julelys 'beautiful'.

- Tivoli har med de mange omtaler på disse stationer markeret sig som en af verdens smukkeste attraktioner. Dette gavner ikke bare Tivoli, men hele København. Når nogle af de mange millioner seere ser Tivoli, så går de måske på nettet og vil vide mere, siger Tivolis pressechef Torben Plank og fortsætter:

- Her opdager de også, at vi i København for eksempel også laver Nordens bedste street food, eller tilbyder de skønneste hoteller at bo på. Det gør beslutningen om faktisk at rejse til København endnu mere nær og inspirerende, siger han.

Mexicansk CNN viser, hvordan der holdes jul i danske Tivoli.