Lokalt

Socialt udsatte fik suppe, julegaver og kram i lange baner

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Glæde og taknemmelighed går begge veje når den kristne hjælpeorganisation "Klippen" deler julegaver og suppe ud til udsatte borgere i København.

"Glædelig jul! Du skal have en gave, fordi du er noget særligt", står der på kortet på den store, bløde julegave som Allan Frederiksen rækker hjemløse Jesper på Mozarts Plads i Sydhavnen. 

- Hvad størrelse bruger du så?, spørger han en mand lige ved siden af. Og får med et grin oplyst "ekstra-small".

Det bliver hurtigt rettet til en størrelse "large".

Allan Frederiksen, daglig leder i den kristne hjælpeorganisation "Klippen", er ude med suppe, kaffe og julegaver til udsatte borgere på Københavns pladser og torve. Der er kram, smil og glæde fra alle til de frivillige fra "Klippen". Og en god stemning. Det er tydeligt, at de hjemløse og gadens andre udsatte kender de fire mænd, der kommer med kaffen og gaverne. 

Julefest med gratis mad

De fire mænd er også på Christianshavns Torv med julegaver og suppe. Her er glæden lige så stor:

- Det her er det bedste, der er sket i lang tid, siger en ung hjemløs mand, da han får sin pakke.

En af de frivillige fra "Klippen" har en ganske særlig grund til at være med:

- Jeg har selv prøvet det her liv. At være alkoholiker og narkoman - for 46 år siden. Derfor brænder jeg for at være med til at gøre en forskel. Og give den kærlighed, som jeg har fået. Det betyder enormt meget for mig, siger Oluf Borremark, der er pensionist og 75 år.

- Jeg bliver ved med det her arbejde, til jeg ikke kan mere, siger han. Oluf Borremark har ikke brug for at få taknemmelighed fra nogen. Han ser det som næstekærlighed og holder oprigtigt af de mange udsatte og hjemløse, han møder hver mandag, når han er med til at dele mad ud.

- Der er julefest med flæskesteg og ris-a-la- mande i aften i Lille Colbjørnsensgade, siger Allan Frederiksen ind i mellem, at han deler gaver, kaffe og suppe ud.

På "Klippen"´s værested på Vesterbro er den nuværende Socialborgmester, Jesper Christensen (Soc.dem.) klar med julehistorier fra klokken 19 og der er dækket op med alt hvad hjertet begærer. Og så er der flere små gaver og et band.

De fire frivillige mænd fra "Klippen" skal videre. Foruden Mozarts Plads skal de også forbi Enghave Plads og Sundholm, inden dagen er omme.