Lokalt

Stor modevirksomhed kræver rasteplads lukket

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

En rasteplads i Brande er blevet midlertidigt lukket efter krav fra Bestseller, der mente, at den skæmmede deres indkørsel.

Affald og overnattende chauffører var nogle af de problemer, der var på rastepladsen ved Bestseller i Brande. Derfor blev rastepladsen renoveret for 100.000 kroner tidligere på året, men det har ikke hjulpet på problemet.

Det har gjort, at Bestseller har lagt pres på kommunen for at få lukket rastepladsen, da virksomheden mener, at rastepladsen skæmmer indkørslen til hovedkontoret.  

Det er fuldstændigt fjollet. Totalt absurd.

Kirsten Hoffmann, Socialdemokratiet

Men det er helt forrykt, mener Socialdemokratiets Kirsten Hoffmann i Ikast-Brande Kommune.

- Det er fuldstændigt fjollet. Totalt absurd. Vi ved, der er et behov for den, så jeg kan simpelthen ikke se formålet med at lukke den, siger Kirsten Hoffmann.

Ikke en byttehandel

Bestseller krævede, at rastepladsen skulle lukkes, hvis de skulle være med til at betale for kunst i nogle af rundkørslerne i området. Men det ser Venstre i Ikast-Brande Kommune intet problem i.

- For mig er det ikke en byttehandel. Vi har en dårlig rasteplads, der fungerede dårligt, og den forholder vi os til. Og så har vi nogle rundkørsler, der vil se godt ud for hele Brande by, og det har vi en virksomhed, der er interesseret i at hjælpe med, siger Henrik Engedahl, som er formand for Teknik- og miljøudvalget.

Men det er Kirsten Hoffmann helt uenig i.

- Det bryder jeg mig ikke om. Det er ligesom om, at de køber sig til, at der er noget, der skal lukkes. Og det er jeg imod. Det er jo ikke Bestseller, der skal bestemme, om der skal være en parkeringsplads, siger Kristen Hoffmann.

Lukket i et halvt år

I et skriftligt svar til TV MIDTVEST siger Bestseller, at virksomheden oplever store mængder affald og andre efterladenskaber fra brugere af rastepladsen.

- For at komme problemet til livs har vi ytret ønske om, at pladsen lukkes.

For mig er det ikke en byttehandel.

Henrik Engedahl, Vesntre

Samtidig mener Bestseller ikke, at det giver mening at forskønne rundkørsler, hvis man samtidig har en rasteplads fyldt med affald ved siden af.

Sagen her kommer i kølvandet på en anden sag med Bestseller-direktør Anders Holch Povlsen. Jyllands-Posten fortalte i går fredag, at direktøren havde fået Aarhus Kommune til at flytte en vej ved hans ejendom i Aarhus.

Indtil videre har kommunen lukket rastepladsen på forsøgsbasis i et halvt år. Teknik- og miljøudvalget tager sagen op igen til foråret.