Lokalt

Internat propfyldt med katte - killinger smides i skraldespanden

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Det vrimler med hjemløse katte på Fyns Internat, der er presset på pladsen til de mange dyr.

Et kig på Fyns Internats hjemmeside viser, at der lige nu er masser af hjemløse katte og killinger. Faktisk er der lige knapt 50 procent flere sammenlignet med samme periode sidste år.

DYRENES BESKYTTELSES INTERNATER

Dyrenes Beskyttelse er landets største dyreværnsorganisation med 8 internater.

De ligger i: Roskilde, Brande, Fuglebjerg, Spøttrup, Hjallerup i Nordjylland, Ejby på Fyn og på Bornholm og Falster.

I 2016 formidlede organisationen nye hjem til 6009 dyr.

Kilde: Dyrenes Beskyttelse

- Det er et stort problem. I år har vi modtaget 1.300 katte - og det er bare på vores internat her på Fyn, fortæller internatleder Lene Frahm.

Morten er en stor flot fyr, som snakker meget.

Læs mere om Morten her

Vi kan altså ikke aflive dem

- Når vi er så presset, som vi er, så er vi nødt til at sætte mange (katte red.) ind i en boks. Selvfølgelig har de det godt, men det er ikke optimalt, siger Lene Frahm, der fortæller, at det kan stresse kattene og gøre dem mere modtagelige over for for eksempel katteinfluenza, der kan koste killinger livet.

- Vi har jo ikke andre muligheder. Jo, så skal vi aflive dem. Men vi kan altså ikke aflive sunde og raske killinger, lyder det fra Lene Frahm.

Vi er ikke så aktive på de sociale medier, som vi ellers er, fordi vi også er meget bange for at komme til at trigge den der med "dyr som julegave"

Lene Frahm, internatleder i Ejby

Dyr skal ikke gives som spontan julegave

Selvom internatet modtager flere dyr, så har de fået sværere ved at afsætte dem. 

- Folk er gået i julemode. Og december er den måned, hvor vi finder færrest nye hjem til vores dyr. Vi er ikke så aktive på de sociale medier, som vi ellers er, fordi vi også er meget bange for at komme til at trigge den der med "dyr som julegave". For det er vi bestemt ikke tilhænger af, fortæller Lene Frahm.

Derfor er dyreinternatet nu ved at flyde over med dyr. Lene Frahm fortæller, at internatet får over 500 killinger ind om året. 

Smider killinger ud i skraldespanden

- Det er killinger, der er dumpet - og taget fra kattemoren. Ja, nogen gange sætter man også moren ned i papkassen sammen med killingerne og smider dem allesammen ud i skraldespanden eller efterlader dem på rastepladsen. Og det er jo fordi, folk ikke får neutraliseret deres katte. 

Derfor opfordrer Lene Frahm kattejere til at få neutraliseret dyrene. Og så skal kommende katteejere tænke mere langsigtet. 

- En kat kan blive mellem 15 og 18 år, så skal man tænke: Har jeg lyst til at passe en kat i så mange år? Har jeg ikke lyst til det, så skal jeg ikke adoptere for eksempel Morten. 

Gitte er en tre måneder gammel killing, der blev fundet i Tommerup.

Læs mere om Gitte her