Kommunalvalg 2017

Drama på Fanø - aftale om borgmester kan være opsagt

Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste bliver måske alligevel ikke Vadehavsøens første kvindelige borgmester. Jakob Schjødt-Pedersen / TV SYD
TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Borgmesterkandidat Kristine Kaas Krog har meddelt, at hun er klar til at gå efter en bredere konstituering. Men den går ikke, siger både K og SF.

Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste meddelte tidligere onsdag, at hun vil gå efter en bredere konstituering i det nye byråd for at sikre et godt arbejdsklima.

Men den går ikke. 

Ved at indkalde til disse forhandlinger, så er der ikke længere en aftale, mener både Det Konservative Folkeparti og SF, og alt er derfor nu i spil.

- Konstitueringsaftalen er faldet på gulvet, og jeg er skuffet over og faktisk lidt vred over at skulle læse på facebook at Kristine Kaas Krog åbenbart har inviteret alle andre med uden at informere os, siger Karen Jeppesen, byrådsmedlem, SF, Fanø. 

Den her konstitueringsaftalen blev underskrevet dagen efter valget - men nu ser den ud til ikke at træde i kraft.

Også Christian Lorensen fra Det Konservative Folkeparti er chokeret:

- Vi er rystet over, at vores aftalepartner ikke har taget os med på råd, når hun går ud og ønsker en bredere konstitueringsaftale. Det er en helt ny situation, og det er bekymrende at Kristine Kaas Krog på den måde eksploderer vores aftale.

Sofie Valbjørn fra Alternativet er ikke enig med sine politiske samarbejdspartnere. Hun mener, at konstitueringsaftalen fortsat er gældende.

Ved valget den 21. november samlede Fanø Lokalliste, SF, Alternativet og de konservative et flertal på seks mod fem. Dermed blev den nuværende borgmester Erik Nørreby fra Venstre sendt ud i kulden, og Kristine Kaas Krog så ud til frem til i dag onsdag, at hun skulle sætte sig i borgmesterstolen. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kristine Kaas Krog.