Kommunalvalg 2017

Kommune laver kampagne for at få flygtninge til at rejse hjem

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

I Randers ser flere politikere rødt, fordi DF har fået kommunen til at betale for en kampagne, der skal få flygtninge til at tage hjem.

Dansk Folkeparti har sammen med Venstre i budgetforliget fået gennemført, at Randers Kommune skal lave en informationskampagne.

En kampange, der skal gøre flygtninge opmærksom på de muligheder, de har for at rejse hjem til det land, de er flygtet fra med støtte fra den danske stat. 

Man går ud igen og slår på flygtningene og gør Randers til grin i resten af landet

Kasper Fuhr, Velfærdslisten, Randers Kommune

- Vi mener, at det er vigtigt, at vi prioriterer at fortælle flygtninge og indvandrere, at de har en mulighed for at rejse hjem, siger Frank Nørgaard (DF) til TV2 ØSTJYLLAND.

Ikke en chance for integration

Staten gør i forvejen flygtninge opmærksom på muligheden for repatriering. I SF mener de, at beslutningen kan gøre skade.   

- Når man bliver ved med denne muslimbashing, så giver man dem ikke en chance for at integrere sig, siger Charlotte Broman Mølbæk fra SF.

Det skader Randers

Flere politikere i byrådet mener, at det er pinligt, og at det kan skade Randers.

- Man går ud igen og slår på flygtningene og gør Randers til grin i resten af landet, siger Kasper Fuhr fra Velfærdslisten.

Kommune laver kampagne for at få flygtninge til at rejse hjem. Video: TV 2 Østjylland

VIDEO: Hør politikernes holdning til kampagnen.

Ikke kommunens opgave

Også socialdemokraterne er uenige i beslutningen.

- Jeg mener ikke at det er kommunens opgave. Kommunens opgave er integration, uddannelse, og at de får et job, siger Torben Hansen fra Socialdemokratiet.

Dansk Folkeparti holder fast i, at det er en rigtig beslutning.

- Det, mener vi, er vigtigt fordi vi i Dansk Folkeparti er ude på at gøre det så svært som muligt at få permanent opholdstilladelse, siger Frank Nørgaard fra Dansk Folkeparti.

Berigende med forskellige holdninger

Venstre-borgmester i Randers, Claus Omann Jensen mener ikke, at det virker mærkeligt, at Randers Kommune gerne vil tiltrække borgere udefra samtidig med, at kommunen viser nogen af de borgere, der bor i kommunen, hvordan de kan komme hjem.

- I budgettet var det en vigtig sag for Dansk Folkeparti. Det er da berigende, at vi har forskellige holdninger i de forskellige partier, og det her var et vigtigt punkt for Dansk Folkeparti, siger borgmester i Randers Claus Omann Jensen (V).

Øverst kan du se hele indslaget, om Randers Kommunes informationskampagne, der skal få flygtninge og indvandrere til at rejse hjem.