Lokalt

Familie opdagede skudhul i ruden - nu tør 8-årig datter ikke længere sove på sit værelse

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Skyderiet i Albertslund om natten den 9. november har efterladt tydelige ar i boligkvarteret Løvens Kvarter.

Der hænger stjerner og sommerfugle på væggene i 8-årige Celine Ellebæks værelse. Bløde tøjdyr ligger spredt rundt i krogene og det hele ligner et almindeligt pige-værelse. I hvert fald hvis man ser bort fra det vestvendte vindue, som er blevet knust af en kugle fra en pistol.

Natten til torsdag den 9. november blev der affyret skud i nabolaget Løvens Kvarter i Albertslund ved København. Ingen reagerede dog på skuddene før tidligt om morgenen, hvor en fra området fandt et skudhul i sin bil og kontaktede politiet.

Politiet fandt først fire patronhylstre, men opdagede ikke alle de skader, der var sket.

Skyderi... her?!

Hos Celine Ellebæk opdagede man heller ikke den knuste rude før om eftermiddagen. Hun havde nemlig ikke sovet på sit eget værelse, men inde hos sine forældre, og ingen var blevet vækket af skuddene.

Lige da jeg opdagede det, sagde jeg med det samme "vi flytter" - jeg vidste ikke om vi ville turde at blive boende

Camille Michelle Ellebæk, beboer i Løvens Kvarter i Albertslund

Det er først da Celines far kommer hjem, at det går op for dem.

- Har du set at der hul i vores vindue, spørger han Celines mor.

- Nej! 

- Er der også blevet skudt her?

- Nu stopper du, siger Celines mor.

- Så gik jeg ud og så vinduet, og der kunne jeg godt se, at det faktisk lignede et skudhul, siger Camille Michelle Ellebæk, mor til Celine, til TV 2 Lorry.

Hun løber indenfor, hen til vinduet og finder, imellem det sidste lag glas som stadig er intakt og de første to som er knuste, en patron.

- Lige da jeg opdagede det, sagde jeg med det samme "vi flytter" - jeg vidste ikke om vi ville turde at blive boende, for tænk nu hvis det skete igen, siger Camilla Michelle Ellebæk til TV 2 Lorry.

Aldrig ballade i nabolaget

Familien har aldrig før oplevet ballade i nabolaget og den her oplevelse har været særlig voldsom for dem, og især for datteren der stadig ikke tør sove på sit værelse. 

Det kom godt nok som et chok, at det kunne ske her og i vores eget hjem.

Camille Michelle Ellebæk, beboer i Løvens Kvarter i Albertslund

- Man hører jo tit om skyderierne på Nørrebro og hvor det ellers er. Men det kom godt nok som et chok, at det kunne ske her og i vores eget hjem, siger Camilla Michelle Ellebæk.

Der har ikke været nogen meldinger om tilskadekomne efter episoden, og politiet har en teori om, at årsagen til skudepisoden skal findes i øges i rocker- og bandemiljøet.

Derfor har Københavns Vestegns Politi også besluttet at forlænge visitationszonerne til den 23. november.

Imens skal familien bearbejde oplevelsen.

- Vi har prøvet at fortælle hende, at det ikke kommer til at ske her igen, at risikoen er meget lille, men det har ikke rigtig hjulpet. Hun tør ikke være alene mere og hun tør heller ikke at cykle i skole, siger Camilla Michelle Ellebæk.