Lokalt

Ung mand indlagt efter crossfit - advarer mod særlig maskine

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

14 personer blev indlagt efter de i sidste weekend deltog i en crossfit-konkurrence i Kolding. Christian Lindquist var en af dem.

Det gik slet ikke som forventet, da Christian Lindquist sidste weekend deltog i en af Danmarks største crossfit-konkurrencer. Han endte på hospitalet, og det havde han ikke forestillet sig kunne ske.  

- Jeg havde ikke lige forestillet mig, det kunne blive så voldsomt, og at jeg ikke mærkede, kroppen sagde fra noget før, siger Christian Lindquist til TV SYD.

Dagene efter stævnet kunne Christian Lindquist ikke stå oprejst. Hans mave var oppustet, og hans urin var mørk. Det fik ham til at tage kontakt til lægen, og tirsdag blev han indlagt.

Det er tankevækkende, at sådan noget her lige kan ske. Man skal tænke over, hvad man går rundt og laver

Christian Lindquist, studerende

- Lægerne siger, jeg har lavet en overtræning af mine mavemuskler, som resulterer i, de gerne vil slippe af med en hel masse protein, der skal filtreres gennem nyren, siger Christian Lindquist.

Christian: Vi har et fælles ansvar

Christian fik et drop tilsluttet, og så har behandlingen ellers været at drikke en masse vand. Han er overrasket over, der er så mange, der er blevet indlagt efter konkurrencen.

- Det er tankevækkende, at sådan noget her kan ske. Man skal tænke over, hvad man går rundt og laver. Man skal passe på sin krop og vide, hvad man kan holde til, ellers kan det være farligt, siger Christian Lindquist.

Han er ikke i tvivl om, at han pressede sig selv for meget. Han giver ikke arrangøren skylden for, at han endte på hospitalet.

- Jeg synes, vi alle sammen har et ansvar. I mit tilfælde pressede jeg mig selv for meget. Det var mig selv, der ville vinde det her. Arrangøren har også et ansvar, men jeg kan ikke give skylden til nogen. Vi har alle sammen en byrde at bære, siger Christian Lindquist.

Arrangøren lægger sig fladt ned

Det var en øvelse på den såkaldte GHD-maskine (Glute Ham Developer) giver mulighed for at træne mave, ryg og hele de essentielle muskler omkring kernen. GHD'en er bygget i solid stål og kan bruges i fitnesscentre, der fik Christian Lindquist og de 14 andre crossfitudøvere på hospitalet. Det var første gang, den maskine var med i konkurrencen.

- Det går så galt, fordi det er første gang, vi introducerer GHD-maskinen. Atleterne presser sig selv uden bevidsthed om, hvad den her maskine kan have af konsekvenser, hvis man presser sig selv på det niveau, siger arrangør Rasmus Maack fra eventfirmaet RX'd til TV SYD.

Set i bakspejlet burde vi have advaret mod den maskine. Fremadrettet vil vi helt klart sige, den øvelse kan have konsekvenser, hvis maskinen er med i konkurrencer

Rasmus Maack, crossfit-arrangør

Arrangøren erkender, at de ikke var gode nok til at oplyse deltagerne om konsekvenserne ved at bruge maskinen.

- Set i bakspejlet burde vi have advaret mod den maskine. Fremadrettet vil vi helt klart sige, den øvelse kan have konsekvenser, hvis maskinen er med i konkurrencer, siger Rasmus Maack.

Arrangøren understreger dog, at det er sundt at dyrke crossfit, og det her ikke skal afskrække andre fra det. 

- Vi skal være opmærksomme på, det her er et meget isoleret tilfælde. Vi har ikke oplevet det i Danmarks crossfit-konkurrencer hidtil. Og det er eliteatleter, vi har med at gøre – ikke motionister, siger Rasmus Maack.