Lokalt

Forgiftet familie fortsat indlagt: - Vi er i gang med det retsmedicinske

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Der kan gå dage, før man ved, hvad der har forgiftet den congolesiske familie fra Haslev. I dag mødes borgere for at lægge blomster foran deres hjem.

En congolesisk flygtningefamilie er fortsat indlagt på Rigshospitalet, efter størstedelen af den 12 mand store familie i torsdags blev indlagt med mistanke om forgiftning.

To af børnene i familien - en 15-årig pige og en yngre dreng - afgik ved døden senere samme dag.

Der har været forlydener om, at familien kan have spist giftige svampe, men der kan gå dage, før den gåde er endeligt opklaret. Det siger vicepoliti-inspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

- Vi er i gang med vores retsmedicinske undersøgelser, og jeg ved ikke præcist, hvornår vi ved noget mere konkret, siger han.

Mødes for at lægge blomster

Og der er heller ikke noget nyt om familiens tilstand, melder vicepoliti-inspektøren.

- Vi skal nok melde ud, hvis der sker drastiske ændringer i deres tilstande, men lige nu er der ikke noget nyt, siger han.

Familien består af to voksne og ti børn. Samtlige børn er under 18 år. Fire medlemmer af familien viste ikke tegn på forgiftning, og en 18-årig dreng blev på den baggrund udskrevet kort efter indlæggelsen. Resten har fået modgift for svampeforgiftning, selvom man altså endnu ikke ved, om det var derfor, de blev syge.

Sagen har rystet flere af borgerne i Haslev. Torsdag snakkede TV ØST blandt andet med Maja Holmvig, som er frivillig hos Vestkompagniet, der hjælper trængte på Haslev-egnen. Hun kender familien personligt.

- Det er jo utroligt hårdt. Det er meget svært.

Klokken 16 i dag mødes en gruppe borgere i Haslev foran familiens bolig for at lægge blomster og tænde lys.