Lokalt

Fortuna-formand om aflysning: - Jeg er rystet

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Aflysningen af fredagens landskamp mellem Sverige og Danmark i kvindefoldbold er en katastrofe, mener formanden for Fortuna Hjørring.

Det kan få store konsekvenser for kvindefodbolden, mener hun.

- Jeg synes jo, at det er en katastrofe for kvindefodbolden, at den kamp ikke bliver spillet. Jeg synes, de skulle have spillet den her kamp og så have taget det slagsmål bagefter. Det her kan dansk kvindefodbold ikke leve med, siger Jette Andersen fra Fortuna Hjørring.

Udmeldingen kommer, efter UEFA har bekræftet, at VM-kvalifikationskampen på fredag mellem Danmark og Sverige endegyldigt er blevet aflyst. 

- Vi kan bekræfte, at kampen er blevet aflyst. Yderligere informationer omkring potentielle disciplinære sanktioner vil komme i nærmeste fremtid, skriver UEFA i en mail til TV 2 SPORT.

Som en af landets to kontraktklubber har Fortuna Hjørring arbejdet på at hæve kvaliteten i kvindefodbold. Nu er Jette Andersen bange for, at alle de gode resultater fra den seneste tid vil blive tabt på gulvet.

Store konsekvenser for kvindefodbold

- Det er alt for dyr en omkostning. Tænk, hvis vi ikke skal have et landshold de næste år. Vi bliver sat rigtig mange år tilbage inden for kvindefodbolden. Det er uværdigt, siger Jette Andersen med henvisning til kvindeholdets andenplads under EM i Holland og efterfølgende Fortunas deltagelse i UEFA Womens Champions League.

Hun mener, at sanktionerne, som dansk kvindefodbold kan udsættes for ved ikke at stille op i Sverige, er uoverskuelige for klubberne og for spillerne.

- Jeg havde håbet og troet på en løsning. Jeg tør slet ikke svare på, hvad det får af betydning det her. Men jeg kan da godt forestille mig, at det set-up vi har i dag, det har vi måske ikke råd til fortsat at have, siger Fortuna-formanden.

- Det er ulykkeligt, at det er kommet så langt, slutter hun.

DBU har aflyst kampen på grund af en lønkonflikt med spillerne.