Lokalt

20 forældre fik bøde - kørte mod ensretning

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Færdselspolitiet havde travlt på en skolevej i Vanløse fredag morgen. På en time blev der udskrevet 20 bøder til forældre, der afleverede børn.

Hvis der står indkørsel forbudt på skiltet, så betyder det indkørsel forbudt.

Men mange forældre ignorerer færdselsreglerne og kører mod ensretningen, når de skal sætte børnene af ved Katrinedals Skolen i Vanløse. 

Det her handler jo om trafikmoral blandt forældrene.

Jens Andersen Afdelingsleder, Katrinedals Skolen

Det er en velkendt problematik, som skolen længe har kæmpet med. 

 - Det her handler jo om trafikmoral blandt forældrene - og så handler det jo også om, at børnene lige så godt kan gå eller cykle i skole. Det ville tage en del af trykket, siger Jens Andersen, der er afdelingsleder på Katrinedals Skolen i Vanløse, til TV 2 Lorry.

Fredag morgen stod politiet da også klar med bødeblokken, og i alt 20 forældre fik en lille hilsen med hjem i form af en bøde fra ordensmagten.

Katrinedals Skolen har flere indgange, men ved hovedindgangen, der ligger ud til Vanløse Allé, er kørselsretningen ensrettet i tidsrummet fra klokken 07.30 til 08.30.

Men det er mange forældre ifølge skolen decideret ligeglade med, og det skaber en kaotisk trafiksituation, når der pludselig er biler både med og mod kørselsretningen. 

 - Problemet er, at der både er mange børn på cykler og gående, der skal igennem her. Indimellem står man med hjertet oppe i halsen og tænker puha bare det nu går godt, siger Jens Andersen, der også er trafikansvarlig.

Politiet delte bøder ud i flæng.

Med omkring 1.000 elever skal der ikke ret mange biler til før, at trafiksituationen omkring skolen bliver kaotisk.

Derfor diskuteres trafiksituationen i øjeblikket i skolebestyrelsen, hvor man forsøger at begrænse antallet af forældrene, der kører børnene i skole.

- De fleste bor inden for et par kilometers afstand, så det burde kunne lade sig gøre at gå eller cykle, siger Jens Andersen. 

Der er lavet flere trafikdæmpende tiltag på vejen foran skolen, men det har ikke løst problemet. Skolen så gerne, at vejen blev spærret.

- Vi så allerhelst at denne lille stump af Vanløse Allé blev lukket for trafik, så den kunne blive en del af skolens udeareal.