Syv mænd anholdt efter indbrudsbølge

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Nordjyllands Politi har i dag anholdt syv formodede indbrudstyve. De er mistænkt for omfattende indbrudskriminalitet.

En større aktion i Vendsyssel har ført til anholdelse af syv personer. De er mistænkt for at have begået en række indbrud i Vendsyssel-området. 

- På baggrund af de mange indbrud i Vendsyssel i den seneste periode, der har vi for et stykke tid siden iværksat en målrettet efterforskning mod en persongruppe, som vi har mistænkt for at stå bag de her mange indbrud, siger politikommisær hos Nordjyllands Politi Sune Myrup. 

De anholdte er alle mænd i alderen 23 til 35 år bosat i det nordjyske lokalområde nord for Limfjorden. 

- Jeg kan sige, det er en efterforskning, som lige præcis er målrettet efter de her personer, derfor er vi også rigtig tilfredse med, at vi kan skride til anholdelse af så mange personer i dag, siger Sune Myrup og fortsætter.  

Politiet mistænker de anholdte mænd for at stå bag omfattende indbrudskriminalitet, der er begået i perioden fra midten af august 2017 frem til dags dato, skriver de i en pressemeddelelse. 

Fire af de anholdte vil blive fremstillet i et lukket grundlovsforhør i morgen i Retten i Hjørring. Her sigtes de for adskillige indbrud i private hjem. 

-  Vi har beslaglagt designkoster, som vi klart opfatter kommer fra nogle af de her indbrud, men operationen den kører endnu, så vi har ikke det endelige overblik over det, siger Sune Myrup. 

Og ifølge Sune Myrup er det et stort gennembrud i en stor sag. 

- Vi har brugt rigtig mange ressourcer, og der er rigtig mange politibetjente, der er i gang her fra Nordjyllands Politi. Men det er også et udtryk for, hvor alvorligt vi ser på de her mange indbrud, der har været i Vendsyssel, siger han og fortsætter:

- Vi erkender, at det har været et problem, og derfor er det også glædeligt, at vi kan sætte så massivt ind, og at vi nu kan vise, hvad det er for nogle resultater, vi når deroppe, siger han. 

Udover de syv der allerede er anholdt, regner Nordjyllands Politi med flere anholdelser i løbet af dagen.