BLOG: Endelig fik regeringen fingrene ud af ørerne

BLOG: Vi er mange, der har råbt op om det urimelige produktivitetskrav til sygehusene. Det var på tide, regeringen indså sit nederlag.

Det har været lidt som at tale med en dør. Uanset hvor meget man snakker, og hvor gode argumenterne er, så udebliver reaktionen.

Regeringen har gået med fingrene i ørerne, imens SF og flere andre partier både lokalt og i Folketinget har råbt op om det urimelige krav om årlig effektivisering af sygehusene, som går ud over patienternes tryghed og de ansattes mulighed for at passe deres arbejde og nå det hele.

Samtidig har de faglige organisationer gjort en stor indsats for at få regeringen til at lytte. Sygehusenes ansatte er gået sammen i utvetydige udmeldinger om, at det er på tide at sige stop. De kan ikke klare mere. Men lige lidt nyttede det.

Men et politisk flertal kan regeringen trods alt ikke ignorere. Og mon ikke det også hænger sammen med det kommende regionsrådsvalg, at de nu endelig har kastet håndklædet i ringen og er gået med til en aftale om at befri sygehusene for det urimelige krav. Jeg kan ikke lade være med at tænke tanken.

Men det viser, at det nytter at kæmpe og at blive ved med at insistere på, at vi ikke kan kræve mere af sygehusene uden at sikre dem de nødvendige penge til at løse opgaverne.

Jeg håber, sygeplejerskerne, lægerne, portørerne, SOSU’erne og alle de andre ansatte på sygehusene giver hinanden et klap på skuldrene i dag. For det er bestemt også deres fortjeneste, at det lykkedes.

Men det betyder ikke, at vi er i mål. Nu skal vi arbejde videre for at sikre, at sygehusene kan levere den kvalitet, vi alle forventer.

Vi skal sikre bedre pleje og omsorg for den ældre medicinske patient. Vi skal videre med forebyggelse af de store folkesygdomme, som er et resultat af rygning, overvægt og ikke mindst stress. Og så skal vi sikre en langt bedre indsats i psykiatrien. Det koster penge, men heldigvis er vi i den lykkelige situation, at vi har penge nok, hvis de ikke klattes væk på skattelettelser.

Det kunne være sjovt at se en meningsmåling om, hvad danskerne foretrækker. Skattelettelser eller velfærd. I SF er vi ikke i tvivl.