Lokalt

To elever bortvist efter vold mod forælder og betjent

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Salling efterskole har valgt at bortvise de to drenge, som i weekenden opførte sig voldeligt overfor en frivillig forælder og en politibetjent.

De to drenge på 15 og 17 år, der fredag aften slog og sparkede både en 42-årig far og en politibetjent, er mandag blevet bortvist fra deres efterskole.

- Vi har sagt til de to forældrepar, at deres børn ikke skal gå her mere - de skal finde et andet sted at være. Den besked har vi sendt ud til alle forældre, og vi har snakket med de ti forældre, der var med til festen, og givet dem en stor cadeau for det arbejde, de gjorde, siger Leif Lundsgaard, der er efterskoleforstander på Salling Efterskole.

Vi har sagt til de to forældrepar, at deres børn ikke skal gå her mere - de skal finde et andet sted at være.

Leif Lundsgaard, Efterskoleforstander, Salling Efterskole

- Det er synd for eleverne og for de forældre, der havde meldt sig som frivillige til elevfesten. De to, der var galt på den, den her gang, har vi sagt pænt farvel til, fordi deres opførsel er lysår væk fra det, som vi normalt accepterer her på skolen. Det er ikke noget, vi har prøvet før, og det er ikke noget, vi skal prøve igen, siger Leif Lundsgaard, Efterskoleforstander, Salling Efterskole.

Efterskolen havde ikke noget at gøre med den fest, der fandt sted i Hjerk Forsamlingshus. Allievel påtager Salling Efterskole sig et ansvar som efterskole.

- Vi har et regelsæt her, som gælder, når vi er på skolen, og det gælder ikke, når eleverne for eksempel er hjemme på weekend. Det er svært for eleverne at føle sig trygge her, hvis der er nogen, der har sådan en opførsel udenfor skolen. Den handling udenfor skolen er ikke acceptabel, når man er elev her, siger Leif Lundsgaard, Efterskoleforstander, Salling Efterskole.

De to drenge er begge sigtet for vold, men den yngste er også sigtet for vold mod tjenestemand.