Lokalt

Elever bedt om at medbringe urtekniv til temauge - mor lader børn blive hjemme

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Mor tager børn ud af skole i temeuge.

I forbindelse med en temaugepå Jels Skole i Jels i Vejen Kommune skal børn i indskolingen i denne uge medbringe en urtekniv i skolen. Det har fået en mor, Beatrice Trautvetter, til at trække sine børn ud af skolen hele ugen. 

 - Jeg føler ikke, at jeg bliver taget seriøst. Jeg får at vide, at det jo kun er en urtekniv, men den kan jo være mange forskellige størrelser. Det er forkert, at børn skal gå med en kniv i deres tasker, siger Beatrice Trautvetter til TV SYD. 

Nogle synes, at jeg overreagerer, og det gør jeg måske også, men sikkerheden er det vigtigste for mig

Beatrive Trautvetter, mor til to børn på Jels Skole

- Jeg er ked af det, hvis det her fører til, at vi ikke kan lave sådanne projekter. Det er jo en urtekniv. Går du til spejder, må du gå med dolk. Børnene er selvfølgelig under opsyn, og det er jo ikke fordi, de render rundt i skolegården med en kniv, siger skoleleder Jakob Ville Jensen til TV SYD. 

Det er i forbindelse med en temauge om kartoflen, at børnene fra mandag skulle have en urtekniv med i skole. Fredag skal kniven så med hjem igen. Det er især transporten og det, at børnene skal medbringe en kniv i tasken, når de cykler eller tager bussen i skole, som Beatrice Trautvetter er bekymret for. 

Jels Skole har skrevet til forældrene efter, at de har fået henvendelser om sagen. Skolen skriver til forældrene, at når urtekniven skal fragtes hjem, "pakkes knivene ind i noget papir med tape og kommes ned i tasken, så de kan afleveres trygt derhjemme". 

- Set i bagklogskabens lys kunne man måske have opfordret forældrene til at pakke urteknivene ind, når de fragtes til og fra skole, siger skoleleder Jakob Ville Jensen. 

- Nogle synes, at jeg overreagerer, og det gør jeg måske også, men sikkerheden er det vigtigste for mig, siger  Beatrice Trautvetter, der holder sine børn hjemme, indtil emneugen er slut.