Elever laver tankevækkende video: - Det er et problem for alle

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Vil du hellere kigge på din smartphone end at være sammen med dine medmennesker? Det spørgsmål rejser en gruppe unge med deres video.

På den ene side af skærmen griner en gruppe børn, mens de leger på legepladsen. På den anden side af skærmen sanser børnene knapt nok hinanden, fordi de har så travlt med deres telefoner. Spørgsmålet til dig er simpelt – hvilken side vælger du?

Det vil en gruppe gymnasieelever fra Rosborg Gymnasium i Vejle gerne have så mange som muligt til at forholde sig til. De mener, smartphones er ved at ødelægge samspillet mellem mennesker.

Det er ikke noget, vi er tvunget til – at hive mobilen frem – det er et valg, vi tager.

Amalie Bonde, gymnasieelev, Vejle.

- Vi hiver konsekvent mobilen frem. Især hvis man kommer ud for en akavet situation, så kigger man ned i mobilen for at undgå den akavede situation, siger den ene af filmskaberne, 3.g-eleven Amalie Bonde fra Give. 

- Vi oplever, at det er et problem for alle. Vi mener, det er vigtigt at minde folk om, at det er et problem, de selv kan lave om på, supplerer Jonas Borch Kragh, der også er en af idémændene bag videoen.

Mange har set med

På Rosborg Gymnasium lavede eleverne derfor en video i mediefag om netop den problematik. I videoen er billedet delt på midten. På venstre side ser man en verden uden smartphones, mens højre side viser unge og voksne, der er optagede af deres telefoner.

De tre gymnasieelever lagde efterfølgende videoen ud på Facebook, og op mod 30.000 har nu set videoen. 

- Jeg håber, at når folk ser den, at de får lyst til at lægge deres telefon. Det, at vi får visninger, betyder ikke noget, hvis det ikke hjælper på problemet. Hvis de lægger telefonen, så bliver jeg glad. Det handler ikke om, at de aldrig skal bruge telefonen igen. Vi håber, vi kan minde folk om, at det ikke behøver være sådan, siger Jonas Borch Krag.

- Det er ikke for at skælde nogen ud. Det er for at gøre opmærksom på, at vi har et valg. Det er ikke noget, vi er tvunget til – at hive mobilen frem – det er et valg, vi tager. Om vi tager mobilen frem, eller vi kigger på det, der sker omkring os, lyder det fra Amalie Bonde.

Se selv videoen øverst og overvej: Hvilken side er du på?