Lokalt

Kræftsyge piger bliver prinsesser for en dag

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Velgørenhedsorganisationen "Min Prinsesse Drøm" gør det muligt for kræftsyge piger at tænke på noget andet end deres sygdom for en stund.

Der er ikke altid plads til mange drømme, når ens liv og barndom går med kemoterapi, scanninger og indlæggelser. Men bare en enkelt dag, hvor man kan få lov til at glemme sygdommen og i stedet trække i et tylskørt, kan gøre en verden til forskel.

Det ved Marian Krobath Olesen, som sidste år oprettede organisationen 'Min Prinsessedrøm' med base i Hadsund. Her arbejder frivillige for at give kræftsyge piger en helt igennem eventyrlig dag i eventyrlige omgivelser på Voergaard Slot ved Dronninglund.

Det er meget hårdt, for hver gang jeg får et tilbagefald, har jeg nærmest fået en ny sygdom. Så det er ikke så fedt. Jeg har en lungesygdom, jeg har kræft, og så har jeg gigt.

Signe Harding Pedersen, 12 år

- Det går ud på at give pigerne en oplevelse, de aldrig nogensinde glemmer. Det med at skabe nogle minder, der kan give så meget energi og så meget god karma og så meget hjertevarme, det er fantastisk. Det kan ikke beskrives, siger Marion Krobath Olesen, som satte det hele i værk, fordi hun selv har oplevet, at kræften kom helt tæt på hendes familie.

- Det var den her følelse af at være komplet magtesløs, fordi du står over for en anden person, der ligger i en seng, og du kan ikke gøre noget, fortæller hun.

Derfor blev det et mål at gøre en forskel for en masse piger. En af dem, der for en dag bliver til en prinsesse, er Signe Harding Pedersen på 12 år. Selv om det er lidt svært at vænne sig til de store rober, sætter hun pris på oplevelsen. 

- Det er meget hårdt, for hver gang jeg får tilbagefald, har jeg nærmest fået en ny sygdom. Så det er ikke så fedt. Jeg har en lungesygdom, jeg har kræft, og så har jeg gigt. Så det kan jeg godt blive lidt ked af, og så er det godt at have et frirum her. Det kunne man da godt lige vænne sig til, siger Signe Harding Pedersen.

Hun er overvældet over, at alle de frivillige, som blandt andet også tæller X-Factor-vinder Emilie Esther Holmgaard, udelukkende er der for hendes og de andre pigers skyld. For at lægge deres makeup, for at sørge for, at de har det godt og for at fotografere dem i de fine kjoler, så de får et håndgribeligt minde med hjem fra dagen.

- Man føler sig rimelig vigtig. Som en prinsesse, siger Signe Harding Pedersen.

Man kan læse mere om projektet og ansøgning her

Velgørenhedsorganisationen "Min Prinsesse Drøm" gør det muligt for kræftsyge piger at glemme deres sygdom for en dag, hvor de får lov til at være lige præcis prinsesser. Video: TV 2 Nord