Lokalt

Nu begynder ny omdeling fra Postnord - deler kun almindelige breve ud en gang om ugen

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Fremover kommer postbuddet kun forbi en gang om ugen i Vendsyssel.

I fremtiden vil posten kun komme forbi en gang om ugen med de breve, som må være fem hverdage undervejs. Det er breve med helt almindelige frimærker. Indtil nu har det krævet to besøg om ugen at sikre, at alle brevene kommer frem til tiden.

Postnord forsikrer dog, at nordjyderne ikke kommer til at mærke den store forskel i postomdelingen, da andre breve og alle pakker vil komme lige så hurtigt frem som i dag.

- Vi kommer med quickbreve og pakker hver dag, mens omdelingen af de breve, der kan være op til fem hverdage undervejs, kan klares ved et ugentligt besøg i stedet for to, siger driftschef ved Postnord, Lene Reipuert.

Den nye model for omdeling af post bliver fra denne uge testet i Vendsyssel, og herefter er planen, at den skal indføres i resten af Danmark.

De første fire byer, der kun får besøg af posten en gang i ugen, når det gælder breve, som er fem dage undervejs, er Hjørring, Brønderslev, Løkken og Hirtshals.

Der er ca. 40.000 husstande i området. Distributionshubben ligger i Hjørring, hvorfra der udgår 48 bilruter og 18 cykelruter. Der er etableret depoter i Brønderslev og Hirtshals.