Lokalt

Arrangør af fakkeltog for Kim Wall fik uventet tak: - Jeg brød fulstændig sammen

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Kim Walls familie sender en stor tak til alle de danskere, der har været med til at minde den svenske journalist.

Torsdag aften samledes borgere i og omkring Ishøj til et fakkeltog til ære for den afdøde journalist Kim Wall, der mistede livet i forbindelse med en sejltur med opfinderen Peter Madsen ombord på ubåden Nautilus.

Mindehøjtideligheden rørte arrangør Anita Jensen dybt, men få dage efter fik hun en mail, der satte endnu mere gang i tårerne. 

Jeg græd. Jeg brød fuldstændig sammen.

Anita Jensen

- Jeg græd. Jeg brød fuldstændig sammen, siger Anita Jensen. 

Lørdag formiddag modtog hun nemlig en meget personlig mail fra Kim Walls forældre og bror, der takkede hende mange gange for hendes initiativ. 

- De takker for det store initiativ, som jeg har taget, selvom jeg ikke kendte hende. Og så takker de alle, der var med, siger Anita Jensen, der blev utrolig rørt over, at familien skrev og takkede hende. 

I mailen skriver familien blandt andet: 

"Du må gerne sende vores store tak videre til de mennesker i Ishøj og omegn, som har engageret sig i mindebegivenheden. Endnu engang stor tak. Jeres varme og venlighed hjælper os i denne svære tid."

Mailen kom meget bag på Anita Jensen, der dog også var lidt nervøs for at klikke sig ind på den. 

- Der røg mange tanker gennem hovedet, indtil jeg fik åbnet mailen. Jeg tænkte lige kort, at det kunne være de var kede af opmærksomheden. 

Fantastisk overskud

Anita Jensen kendte ikke den svenske journalist, men ifølge hende viser familiens måde at håndtere sagen på, hviken type menneske Kim Wall var.

- Når familien er i sådan en alvorlig sorg, men alligevel er i stand til at vise sådan et fantastisk overskud, så er jeg ikke i tvivl om, hvilket fantastisk menneske Kim Wall var. 

Anita Jensen ved, at sagen har rørt mange, og derfor håber hun, at takken når ud til alle, der var med til at minde Kim Wall. 

- Jeg håber, at alle får at vide, hvor meget deres engagement betyder. Mailen fra familien kommer i glas og ramme hos mig, lyder det fra Anita Jensen.